L’activitat de les juntes comarcals en temps de pandèmia
CoMB SECCIONS I COMARQUES

L’activitat de les juntes comarcals en temps de pandèmia

Davant la situació excepcional causada per la pandèmia de COVID-19 i d’acord amb les mesures de caire organitzatiu per a la prevenció i el control de la infecció, el Col·legi de Metges de Barcelona ha suspès totes les celebracions que impliquessin la concentració de professionals sanitaris. Aquesta decisió ha afectat els Actes de la Professió Mèdica que anualment s’organitzen a totes les comarques.

Aquests actes tenen un caràcter professional, però també lúdic i cultural, i amb el temps han esdevingut un punt de trobada per a tots els professionals de la salut que viuen o treballen a les comarques. En el marc d’aquestes celebracions s’entreguen els Premis Acadèmics i Guardons de Reconeixement convocats per les juntes comarcals. En aquesta edició, els lliuraments dels Premis que ja estaven convocats s’han mantingut en format reduït, complint totes les mesures de prevenció. Us adjuntem el detall de guanyadors.

Premi Oleguer Miró d’Història de la Medicina: Sara Fajula (1). Premi Dr. Plans en l’àmbit de l’atenció primària (Vallès Occidental): Desert. Premis Sanitat (Osona): Categoria de treballs publicats: Francesc  Xavier Marín i equip (2); Categoria de treballs inèdits: Joan Deniel i equip (3); Categoria de treballs de recerca sobre el càncer: Ester Fonserè i equip (4); Categoria de casos clínics de la Borsa Formativa dels Residents: Maria Baldà (5) i Ana Castro (6) (Ex aequo); Categoria de treballs de recerca de la Borsa Formativa dels Residents: Tamar Nerea Blanco (7). Premis Dr. Joan Antoni Grífols (Garraf): Treballs d’àmbit hospitalari: Alfons Moral  i equip (8); Accèssit treballs d’àmbit hospitalari: Alejandro Fernández (9); Accèssit treballs d’àmbit hospitalari: Anna Nogués i equip (10); Treballs d’àmbit de l’atenció primària: Ana Blanco i equip (11) i Malva Soledad Cuevas i equip (12) (Ex aequo).

Els Premis dels Actes de la Professió Mèdica de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Berguedà, el Maresme i el Vallès Oriental han estat suspesos fins a la convocatòria de l’any 2021.

Durant aquests darrers mesos, la Junta de Govern també ha estat propera a les comarques amb l’objectiu de conèixer de primera mà la situació dels professionals i l’evolució de la COVID-19 al territori. Des de l’inici de la pandèmia i de forma periòdica, ha mantingut reunions telemàtiques amb els presidents comarcals (13).

Per la seva banda, els presidents comarcals (14, 15 i 16) han enregistrat uns vídeos corporatius en agraïment als companys i companyes pel gran esforç dut a terme en els darrers mesos i recordant-los que, en aquests moment de dificultat i com sempre, tenen tot el suport del CoMB.