CoMB MÓN PROFESSIONAL

MEDICINA PRIVADA

L’accés a la vacunació COVID-19

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha vetllat perquè tots els metges assistencials puguin estar vacunats contra la COVID-19, d’acord amb la priorització establerta en el pla dissenyat pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

El CoMB va facilitar, des del 25 de gener, un formulari als col·legiats que exerceixen en l’àmbit de la medicina privada perquè poguessin sol·licitar la inclusió en la campanya de vacunació #COVID19. Des dels col·legis es va confeccionar una llista de més de 3.760 metges amb les seves dades i codi postal corresponent per tal que l’Administració pogués organitzar, amb la col·laboració dels col·legis, la vacunació d’aquests professionals. 

El mes de febrer, l’Administració sanitària va informar els col·legis de les dificultats en la distribució de les dosis, a un ritme molt més lent de l’esperat en un principi. També assenyalaven que cal tenir en compte que les vacunes Pfizer i Moderna tenen unes condicions de conservació que han fet que la logística per administrar-les sigui més complicada. Aquestes característiques afavoreixen més l’administració de la vacuna en grans centres on hi hagi molta gent per vacunar.

El CoMB i la resta de col·legis de metges de Catalunya van tenir clar que calia buscar solucions i es van posar de seguida a disposició de les autoritats sanitàries per  tal d’ajudar  a facilitar la  vacunació d’aquests metges. Sempre, és clar, en funció de la disponibilitat de vacunes per part de l’Administració. La majoria de professionals ja s’han vacunat.