Nou web del Col·legi de Metges de Barcelona
CoMB SERVEIS COL·LEGIALS

Nou web del Col·legi de Metges de Barcelona

El Col·legi de Metges de Barcelona ha estrenat nou web amb noves funcionalitats i nou disseny, que permetran cercar la informació d’una manera més fàcil i fer les gestions col·legials de manera més àgil.

Una de les grans novetats és la posada en marxa de l’Àrea Privada del Col·legiat, un espai personal on consten les dades personals i professionals i des d’on es pot accedir de manera directa i fàcil a tots els tràmits col·legials. 

Dins d’aquesta àrea privada es pot demanar cita prèvia, iniciar el tràmit de sol·licitud dels certificats col·legials, modificar les dades col·legials i consultar l’estat en què es troba alguna de les gestions fetes amb la Unitat d’Atenció al Col·legiat. També es pot fer una ullada al rebut col·legial i al detall de les quotes i descarregar diplomes d’assistència a actes, entre d’altres. 

A l’espai personal del col·legiat s’hi accedeix des de la part superior del web, amb l’usuari i la clau que cada col·legiat tenia fins ara. Aquest espai anirà guanyant funcionalitats.

La nova estructura facilita la navegació i està adaptada a les últimes tendències digitals: 

  • Millora la usabilitat i l’arquitectura de la informació: s’ha fet una tasca important de continguts, tant pel que fa a la revisió de la informació existent, com a la creació de nous apartats. S’ha optat per una informació més sintètica i molt més visual, acompanyada sempre que es pugui d’imatges, icones i vídeos.
  • Web responsiu: el  disseny adapta dinàmicament els continguts a la mida i a les diferents resolucions de la pantalla del dispositiu des d’on s’hi accedeix. Així, es pot visitar i consultar el web col·legial des del mòbil, tauleta, ordinador portàtil o de sobretaula amb més facilitat d’accés a la informació.
  • Millora el posicionament a buscadors. S’ha treballat en l’optimització de l’estructura i del contingut per a motors de cerca, amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat de la pàgina web, millorant la seva posició en la pàgina de resultats.
  • El cercador documental és una altra de les novetats incorporades. És una eina que ha de permetre cercar documents i publicacions amb paraules clau i, per tant, trobar la informació de manera més àgil. 

Accessibilitat, fluïdesa, rapidesa, síntesi, feedback, transparència, interacció... aquestes són les idees que han ajudat a construir el nou web col·legial, una eina cabdal en la comunicació del Col·legi amb els metges i amb la societat. La nova pàgina web s’ha desenvolupat amb recursos propis del Col·legi i amb el suport del Grup Med.