Beques
Bada en cooperació 2020
CoMB COOPERACIÓ

Nou metges reben les Beques Bada en cooperació 2020

En temps de pandèmia, la cooperació i la salut internacional són més imprescindibles que mai i per això, malgrat la dificultat de la situació a finals de novembre, l’Àrea de Cooperació del Col·legi va celebrar en format seminari web la Jornada de Cooperació, en el marc de la qual es van fer els lliuraments de les XXVII Beques “Dr. José Luis Bada”.

La jornada va ser presentada per la vocal de la Junta del CoMB i directora mèdica de l’Hospital de Granollers, Mònica Botta, i hi va participar la tècnica de projectes de Cooperació internacional de Creu Roja Catalunya i ex delegada de Creu Roja al Líban, Marina Juan Mateu, que va explicar la complicada situació en la qual es troba el Líban i com afronta la pandèmia per la COVID-19.

Mònica Botta va donar a conèixer el nom dels 9 professionals de la medicina que van rebre les beques per formar-se en cooperació i salut internacional, aquest any la dotació econòmica de les Beques Bada ha estat de 24.750 € per part del CoMB. Des de l’any 1993 s’han rebut més de 230 sol·licituds i s’han concedit beques per un import superior al milió d’euros.

 

Jornada sobre “La situació al Líban i la COVID-19” 

Mònica Botta va presentar la jornada sobre “La situació al Líban i la COVID-19” i va ressaltar que en aquesta edició de la jornada de cooperació es volia posar el focus en aquelles situacions que habitualment no estan en portada dels mitjans de comunicació i el Líban n’és un clar exemple. Per això es va centrar a analitzar com es gestiona la pandèmia al Líban, que impacta en aquest país en un moment de crisi humanitària, econòmica, política i social. 

Marina Juan Mateu va explicar la complexa situació en què es troba el Líban, amb més d’un milió de refugiats de la guerra de Síria i amb una història recent plena de conflictes i crisis de refugiats. Mateu va destacar que actualment hi ha tres crisis al Líban — econòmica, social i sanitària— a la qual s’hi va sumar l’explosió al port de Beirut. En aquest context, a dia d’avui, la COVID-19 no és, per a la població, el seu principal problema. Al Líban les mancances de tota mena fan molt difícil el combat de la pandèmia, va concloure. 

 

Debat complet a: www.blogcomb.cat

 

Metges Becats (d’esquerra a dreta)

Darío Alejandro Arias Andrade
Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)

Maria Agustina Dal Molín Veglia
Tropical Medicine and Clinical Decision Making (Institut de Medicina Tropical d’Anvers) i Màster en SIDA (UB)

Adoumbaye Djimtolna
Especialitat COT (Burkina Faso)

Laia Ferrer Ventura
Màster en Salut Global (ISGlobal)

Claudia Flores Calderón
Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)

Ave María Miaga Obama Nsang
Màster Universitari en Recerca i Intervenció Psicosocial (UAB)

Montserrat Roca Costa
Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)

Eva Torrents Lara
Curs Semipresencial de Salut Internacional (Unitat Docent Hospital Vall d’Hebron)

Carlos Andrés Villamizar Villabona
Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)