OBITUARIS

Jaume Canet i Capeta (1954-2021)

El 13 de gener de 2021 ens va deixar el nostre company i amic, en Jaume Canet i Capeta, als seixanta-sis anys. 

Va estudiar Medicina a la UAB i l’especialitat d’Anestesiologia a l’Hospital de Sant Pau, però dedicaria tota la seva vida professional  a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Fou nomenat cap de Secció el 1992 i cap de Servei des del 1998 al 2018. Era sistemàtic, rigorós, preocupat pel malalt i la gent del Servei. Va treballar infatigablement per la formació dels anestesiòlegs i per la incorporació del personal d’infermeria a l’Anestesiologia i Reanimació. 

Del seu currículum en destaquem més de 10 projectes d’investigació I+D+i relacionats amb la patologia respiratòria, més de cent articles i el fet de ser revisor de la revista més prestigiosa de l’especialitat: Anesthesiology. Fou vocal de la CNE d’Anestesiologia i Reanimació (2005-2014), president de la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (2005-2009) i va rebre el Premi a l’Excel·lència atorgat pel CoMB i la Medalla d’Or de la Societat Catalana d’Anestesiologia.

Va tenir també quatre passions més intenses: la família, els amics, la muntanya i el cant coral.

Jaume, has marxat prematurament. Siguis on siguis, t’emportes la nostra admiració, el respecte i l’afecte. Quan miris enrere crec que pots somriure perquè humanament i professional has tingut una vida plena. Fins sempre amic. Adéu company! DEP.

 

Quique Moret, Roser García Guasch i Jaume Roigé, anestesiòlegs