OBITUARIS

Josep Corominas i Busqueta (1939-2020)

Doctor en medicina i diplomat en psicologia clínica, va exercir com a especialista en psiquiatria i va ser professor titular de la Facultat de Medicina de la UB i consultor de l’Hospital Clínic. Promotor del Servei de Medicina Preventiva Escolar de Sabadell i formador de l’equip assistencial en el període 1969 i 1970, va desenvolupar els procediments d’avaluació de les tècniques psicomètriques orientades a la població infantil afectada per les discapacitats mentals. En aquesta època també va col·laborar amb l’escriptor Paco Candel.

De 1976 a 1982, va ser secretari del Col·legi de Metges de Barcelona, posteriorment va fer el pas a la política el 1983 i va entrar a l’Ajuntament de Terrassa amb el Partit dels Socialistes de Catalunya. Va ser edil durant tres legislatures. L’any 1989 va accedir al Congrés dels Diputats. 

Va ser l’artífex del Consorci Sanitari de Terrassa i director del patronat de la Fundació Sant Llàtzer. 

Corominas va formar part de la maçoneria des del 1981, entre l’any 2002 i el 2006, va ser el Gran Mestre de la Gran Lògia d’Espanya. 

En el moment de la seva mort, era president de l’Ateneu Terrassenc.

Ha estat una persona de molt talent, gran categoria intel·lectual i de nobles conviccions. Els qui el varen tractar saben i recorden la fermesa del seu caràcter, l’exquisida discreció i les notòries capacitats de lideratge en tots els àmbits on es va vincular. 

 

Josep M. Sans