Ready4Growth
Grup Med INNOVACIÓ

Ready4Growth Etapes en el procés d’emprenedoria

Amb l’objectiu de donar una àmplia visió dels aspectes clau del procés d’emprenedoria en el sector salut, es va celebrar, el passat desembre, el Ready4Growth 2020. L’acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona i Barcelona Activa va apropar els emprenedors i les seves start-ups d’alt potencial als inversors i assessors especialitzats, ajudant-los a definir el seu projecte i a millorar la seva estratègia per tal d’aconseguir finançament i arribar al mercat amb èxit. 

En la presentació de la jornada, el director de Business Services, de Barcelona Activa-Ajuntament de Barcelona, Jaume Baró, i la gerent del Programa d’Emprenedoria del CoMB, Nadia Pons, van fer una breu anàlisi de la situació actual del sector, de les estratègies per conduir a bon port els projectes d’emprenedoria i van exposar les activitats previstes per a l’any 2021.

Nadia Pons va explicar que la idea del Ready4Growth és que sigui una etapa preparatòria dels Fòrums d’Inversió Healthcare. S’intenta donar quatre pinzellades de quines són les etapes per les quals s’haurà de passar, tant si com no, en un procés d’emprenedoria en el sector de salut. A l’hora d’escollir els ponents, els organitzadors sempre procuren que siguin referents en l’ecosistema que s’ha treballat i que hi hagi un bon feedback. Nadia Pons va ressaltar la dificultat de portar a terme seminaris com aquest i va assenyalar que “el Ready4Growth pretén establir aquest contacte entre emprenedors i inversors d’una manera més directa i propera”.

 

Eines per començar 

A la primera taula, la directora d’Operacions de CIMTI, Elisenda Casanelles es va centrar a proposar als emprenedors que tenen una idea i no saben per on començar les eines per a la creació i maduració d’empreses: transferència de coneixement, diferents fases de validació, finançament (vehicles de prova de concepte, ajuts públics i crowdequity), mentors i acceleradores.

A la segona taula, el chairman i senior consultant de Drug Development and Regulation (DDR), Xavier Luria, va incidir sobre la importància de validar i decidir quin és el camí regulatori en el desenvolupament d’un projecte. Luria va resoldre qüestions que sovint es plantegen els projectes dels emprenedors com: Què haig de fer per arribar a mercat? Quina regulatòria s’aplica al meu producte? Quins temps i costos implica? Hi pot haver més d’un camí regulatori per a un producte? Hi ha estratègies per escurçar el camí regulatori ? Com preparo el meu producte per a les validacions? 

A la tercera taula, la partner i agent de Patents Europees, de ZMB Patent, Montse Jané, va abordar el tema de la propietat industrial: patents, llibertat d’operació i llicències. Jané va aclarir en quin moment cal protegir la nostra tecnologia o producte perquè el projecte empresarial tingui èxit, què és un estudi de llibertat d’operació i quan cal fer-lo, quina és la vida d’una patent, com saber la fortalesa d’una patent i quins aspectes són fonamentals per arribar a llicenciar una patent.

A la quarta taula, la principal d’Invivo Ventures, Laura Rodríguez, va tractar els aspectes que fan referència al finançament i la inversió: com adreçar-se a l’inversor, selecció de projectes, term sheet, pacte de socis i tipus d’accions. Rodríguez va aclarir aspectes com: Quan he de contactar amb l’inversor? Què és més rellevant per afavorir la inversió posterior en una start-up? Com es diluirà l’emprenedor quan rebi el finançament? Com valorar una start-up? Quines són les clàusules més rellevants i conflictives del pacte de socis en el moment de formar una empresa? 

Accés al webinar de la jornada.