L’equip del Galens

L’equip del Galens, campió del món a Manchester l’any 2011.

CoMB

Galens Catalonia un club de futbol format per metges

En el número de gener-març de 2021 de la revista Annals de Medicina, volum 104:31-36, apareix publicat l’article “Galens Catalonia. Història d’un club de futbol format per metges”, escrit pels doctors Ferran Morell i Brotad i Miquel Bruguera i Cortada.

Galens Catalonia, que és el nom actual que du aquest club que inicialment era el Galens Vall d’Hebron, és un fenomen excepcional a casa nostra per les següents particularitats: 1) està format exclusivament per metges dels centres sanitaris de Catalunya; 2) té una trajectòria de 47 anys sense cap interrupció; 3) ha passejat el nom de Catalònia pels 5 continents; 4) és un equip de futbol guanyador de múltiples torneigs i campionats, entre els quals 5 campionats del món.

L’article explica la seva història, els seus èxits, la seva influència en el món del futbol mèdic internacional, i sobretot, en l´àmbit mèdic català, per tal com facilita les relacions assistencials entre els molts metges que han anat passant per l’equip al llarg dels anys. Finalment, conté la relació de tots aquests 183 companys que han estat jugadors de l’equip, amb la seva especialitat i l’hospital al qual pertanyien.

La voluntat dels autors és que quedi constància d’aquest equip pioner, en especial per als amants del futbol, però sobretot pels que han jugat amb el Galens Catalònia que, d’aquesta manera, tindran un record escrit dels anys de la seva pertinència a aquest club.