CoMB

Celebrem el número 150!

La nostra revista està d’aniversari: teniu entre les mans el número 150! La història de 120 anys de publicacions d’informació col·legial avalen la tasca que molta gent ha fet i fa per posar puntualment la informació més rellevant al servei dels metges i metgesses de Barcelona. Us recomano que doneu un cop d’ull a les pàgines del “Dossier”, que inclou imatges curioses de l’evolució d’aquests 120 anys. Però aquest és un número “especial” per partida doble, ja que, per primera vegada, teniu accés a la revista del CoMB en format electrònic HTML (i també en pdf). Aquesta novetat permetrà descarregar-vos qualsevol article o enviar l’enllaç a qui vulgueu, us permetrà també llegir la revista des de qualsevol dispositiu, inclosa l’app del Col·legi. 

El contingut del número 150 és molt rellevant. Recull la compareixença del president i el vicesecretari del CoMB al Parlament, que va servir per alertar a tots els grups parlamentaris sobre la situació de precarietat laboral del col·lectiu mèdic i formular propostes de millora. Inclou també informació de les mesures proposades pel Col·legi per facilitar la conciliació laboral i familiar de metges i metgesses, un tema que també és objecte de les opinions recollides a la secció “La qüestió”. La Jornada d’orientació MIR, una cita molt especial per a tots els nous professionals, té cabuda també en aquest número, amb un excel·lent reportatge en el qual s’analitza la relació entre els MIR i els tutors a partir d’una experiència concreta. No voldria passar per alt l’interessant debat professional sobre la situació als serveis d’urgències que recull la secció “Taula rodona”.

Un aniversari porta sempre a una certa reflexió: la revista del CoMB és un instrument de comunicació i informació entre tots els metges i metgesses, oberta al diàleg. Ens permet compartir reflexions i accions diferents, endegades des de molts àmbits professionals. Reflecteix una professió activa i compromesa, amb problemes i reptes importants, que no volem defugir i que estem disposats, entre tots, a solucionar. 

Antoni Trilla, vocal de la Junta de Govern del CoMB