CoMB MÓN PROFESSIONAL

Creu de Sant Jordi

Distinció a Jaume Padrós, Anna Hospital, Montserrat Freixer i la Fundació Privada Olga Torres

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha distingit tres personalitats i una institució vinculades a l’àmbit de la salut d’entre 29 personalitats i 23 entitats que han rebut el guardó, que és un dels màxims reconeixements que concedeix la Generalitat. El Col·legi vol reconèixer també la tasca del guardonats.

Jaume Padrós Selma, metge, per la seva trajectòria que combina la medicina i la preocupació per les qüestions socials. President actual del Col·legi de Metges de Barcelona, va ser cofundador del primer banc d’aliments de l’Estat espanyol i impulsor del Programa de Renda Mínima d’Inserció (PIRMI). Ha promogut programes sobre la salut dels professionals sanitaris des de la Fundació Galatea i l’European Association for Physician Health (EAPH).

Anna Hospital Ribas, metgessa, per les seves importants realitzacions en la medicina forense i, particularment, en el camp de l’odontologia forense, en el qual és una referència. Ha estat enviada en missió especial en casos de grans catàstrofes per ajudar a identificar víctimes, tasca que ha dut a terme combinant el rigor tècnic amb la qualitat humana.

Montserrat Freixer i Puntí, activista contra el càncer, per l’extensa tasca desenvolupada en la lluita contra aquesta malaltia.

Fundació Privada Olga Torres, per la seva constant dedicació a la investigació del càncer i la seva relació amb alteracions immunològiques.