CoMB MÓN PROFESSIONAL

Homenatge al doctor Joan Rodés

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i els professionals de la medicina es van aplegar, el passat febrer a la seu del Col·legi per retre un acte d’homenatge al doctor Joan Rodés, reconegut hepatòleg a escala internacional i un dels principals impulsors de la recerca mèdica a Catalunya i a l’Estat.

La presentació de l’acte d’homenatge al doctor Rodés la va fer el president del CoMB, Jaume Padrós, qui va ressaltar que va ser un exemple d’excel·lència professional i personal. La vessant humana, la de creador d’un servei i d’una escola, la de referent de l’hepatologia espanyola i europea, i la de la seva tasca a la Universitat i en la recerca, la van fer els seus companys de professió: Miquel Bruguera, Pere Ginés, Rafael Esteban i Miquel Vilardell.

Els conferenciants van destacar la carrera assistencial, científica i també gestora de Rodés, que va estar sempre vinculada a l’Hospital Clínic, del qual va ser director general entre 2003 i 2008, i a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS). La seva figura ha esdevingut un pilar fonamental en la història dels darrers 50 anys de l’Hospital Clínic.