CoMB SECCIONS I COMARQUES

Metges de Residències Geriàtriques

Les residències, centres especialitzats en malalts crònicss

Montserrat Perelló, presidenta de la Secció de Metges de Residències Geriàtriques

El passat mes de febrer vàrem celebrar la 2a Jornada de debat de la nostra secció, que aquest any tractava sobre l’abordatge de la cronicitat avançada en l’entorn residencial. Vàrem convidar quatre equips que desenvolupen el seu treball bàsicament atenent  aquests tipus de pacients i que ens van donar el seu punt de vista i ens van explicar com afronten dia a dia aquestes situacions.

En primer lloc, va intervenir Xavier Gómez-Batiste, de la càtedra de cures pal·liatives de l’ICO. Després van intervenir Emma Costas, infermera responsable de l’EAR del Vallès; Marta Expósito, responsable de GeriàtrICS regió Metropolitana Nord; i Josep M. Pascual, director tècnic de SARQuavitae, que van explicar les seves experiències. Salvador Altimir, membre de la Coordinadora de metges de residències del Barcelonès, va presentar un estudi molt interessant, fet per diferents membres de la coordinadora, sobre el NECPAL a residències.

Amb tota aquesta informació es va constatar que la major part del pacients que estan a les residències són malalts crònics que necessiten una atenció complexa i que les residències actualment són veritables centres especialitzats en aquest tipus d’atenció. Cal que l’Administració sigui conscient d’aquesta realitat, posi els mitjans necessaris i reconegui la feina d’aquests professionals.

Finalment el president del CoMB, Jaume Padrós, va fer la clausura i ens va donar tot el seu suport.