Revista 151
CoMB

Presentació

Els reptes més importants de la professió

Benvolguts companys, us presentem el número 151 de la Revista del Col·legi de Metges de Barcelona. En portada teniu un dels reptes més importants que la nostre professió te al davant en els propers anys: el repte demogràfic. Tot indica que 9.000 metges es jubilaran en els propers 10 anys, fet que mereix tot un seguit de consideracions i propostes. 

També hi ha una interessant recomanació per al bon ús de les xarxes socials per als metges, un instrument de comunicació potent però que presenta també un seguit de riscos i amenaces que convé avaluar sempre amb prudència. 

Hi trobareu també informació de diferents iniciatives i accions del CoMB (teràpies alternatives en pacients amb càncer, participació dels metges en la gestió dels hospitals, regulació de la prescripció de medicaments per part d’infermeria, el futur de l’Agència Europea del Medicament (EMA), la Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica i la Jornada d’Atenció Primària al món rural, entre d’altres). 

Finalment, recordem el terrible atemptat de la Rambla de Barcelona, un esdeveniment que ens va sacsejar a tots, però en el qual l’actuació de tots els professionals sanitaris del SEM i dels diferents hospitals i centres en l’atenció de les víctimes ens va mostrar un exemple del compromís, valors i excel·lència de la nostre professió. 

Antoni Trilla, vocal de la Junta de Govern del CoMB