Metges d

Elvira Bisbe, Anna Carreres, Àngels Escorsell i Jaume Roigé van explicar les experiències dels processos participatius en diversos hospitals.

CoMB MÓN PROFESSIONAL

Metges d’hospitals debaten diferents propostes de participació

La Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona va convocar una reunió, el passat mes de juny, amb representants de diversos hospitals de Barcelona per tal de debatre els mecanismes i les propostes de participació professional que es van presentar al 3r Congrés de la Professió Mèdica (3rCPMC) i intentar avançar perquè el sistema sanitari estigui més liderat pels clínics.

Per part del Col·legi de Metges de Barcelona, hi van assistir Jaume Padrós, president; Elvira Bisbe, vicepresidenta, i Anna Carreres, Àngels Escorsell i Jaume Roigé, vocals, els quals van explicar les experiències dels processos participatius en diversos centres. A més, van detallar com la Junta de Govern del CoMB ha impulsat iniciatives per fomentar el lideratge i la participació professional, entre els quals el Document de propostes de millora i canvi per l’ICS i, sobretot, la ponència Lideratge i participació debatuda i consensuada en el 3r CPMC. La sessió va comptar amb la participació de representants de 13 hospitals de la demarcació de Barcelona: Xènia Aceves, Hospital de Mollet; Jordi Altés, Hospital Plató; Maria Arranz, Hospital de Viladecans; Beatriu Bayés, Hospital Germans Trias i Pujol; Jaume Boadas, Hospital de Terrassa; Mònica Botta, Hospital de Granollers; Cristina Carod, Corporació Sanitària Parc Taulí; Ignasi Carrasco, Fundació Althaia Manresa; Betlem Cervelló, Hospital de Mataró; Faust Feu, Noemí Pou i Manel Vera, Hospital Clínic; Mariano Huerta, Hospital de Viladecans; Ignasi Riera, Parc Sanitari Sant Joan de Deu; Marta Simó, Hospital de Sant Pau, i Jordi Vilarasau, Hospital Moisès Broggi.

Es van analitzar processos participatius que s’han donat a diversos hospitals. Àngels Escorsell va explicar el cas de l’Hospital Clínic, Anna Carreras i Jaume Roigé (ambdós de l’ICS) van detallar l’experiència de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de l’Hospital de Viladecans i com havien escollit el seu director mèdic amb un procés participatiu. 

Un aspecte essencial de la reunió va ser la consideració general dels representants hospitalaris que la dinàmica de participació encara no està consolidada i que hi ha poca cultura d’elecció de càrrecs dins les organitzacions. Tots ells constaten que és difícil implicar els metges en la participació, especialment els residents i els metges més joves i, d’altra banda destaquen que sovint són els sindicats els que han pres el paper de la reivindicació professional, a més de la sindical. Així mateix, segons es va afirmar a la reunió, caldria fomentar la formació sobre lideratge, per tal de fer de la gestió clínica una branca de l’exercici de la professió mèdica tan important com la docència, la recerca o l’assistència. 

Una de les idees més repetides va ser que la pressió assistencial és el principal obstacle que impedeix als professionals implicar-se i organitzar-se per participar i impulsar els processos participatius, atès que les agendes són ja prou complicades per permetre als metges ocupar-se de la gestió i lideratge de la seva feina. A aquest fet, s’uneix la sensació de desencís professional que viuen els metges i metgesses, degut moltes vegades a la seva preocupació pel clima laboral, la precarietat, la manca de conciliació o l’exigència d’eficiència i reducció de despeses.

Tots els participants van agrair la iniciativa del Col·legi i van destacar la importància de tenir un espai de debat, així com d’intercanvi d’idees i iniciatives que és molt enriquidor. Està prevista la convocatòria d’una nova reunió entre membres de la Junta de Govern del Col·legi i representants hospitalaris, amb l’objectiu de concretar i provar de fer efectives les propostes de lideratge i participació professional dels metges i metgesses en el sistema sanitari.