El CoMB als mitjans
CoMB MÓN PROFESSIONAL MÓN SANITARI

El CoMB als mitjans

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i les societats científiques alerten del greu risc que suposen les pseudoteràpies per a malalts de càncer

Després de la roda de premsa que va tenir lloc el 15 de juny, van tractar el tema els informatius de TV3, 8TV, Telecinco, TVE a Catalunya i Betevé, incloent en la seva majoria declaracions de Jaume Padrós, president del CoMB; les emissores Catalunya Ràdio, RAC1 i Cadena SER; les agències EFE, Europa Press i ACN; els diaris La Vanguardia, Ara, El Punt Avui, El Periódico, El País, El Mundo, ABC, La Razón, Diari de Girona, Segre, Regió 7 i 20 minutos i les seves edicions on line; les publicacions especialitzades Diario Médico, El Semanario de Diario Médico, Gaceta Médica, Redacción Médica i Siete Días Médico; i les publicacions electròniques Vilaweb.cat, Elnacional.cat, Eldiario.es i Cronicaglobal.com, entre d’altres. 

Document de Posició del Col·legi de Metges sobre Atenció Primària i propostes de millora

Van recollir la notícia les agències Europa Press, EFE i ACN; la televisió TV3; els diaris La Vanguardia, Ara, El Punt Avui, El Periódico, El País, El Mundo, La Razón, Segre, Diari de Girona i 20 minutos, així com les seves versions digitals; les publicacions sanitàries Redacción Médica, El médico interactivo i El diari de la sanitat i les publicacions electròniques Naciódigital.cat i Vilaweb.cat, entre d’altres.

Consideracions del CCMC sobre la prescripció d’infermeria

Van recollir notícies sobre aquest comunicat les agències Europa Press, EFE i ACN; les televisions TV3, TVE a Catalunya i 8TV; les emissores Catalunya Ràdio, RAC1, COPE a Catalunya i La Xarxa; els diaris La Vanguardia, Ara, El Periódico, El País, El Mundo, ABC i La Razón, així com les seves edicions digitals, i els mitjans sanitaris Diario Médico, El médico interactivo, Redacción Médica, Gaceta Médica, Jano i El diari de la sanitat, entre d’altres.

Suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l’EMA

Al juny es va iniciar l’activitat del Comité de Suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l’EMA, del qual el Col·legi de Metges de Barcelona en forma part. Van informar d’aquest fet les agències Europa Press, EFE i ACN; els diaris La Vanguardia, Ara, El Punt Avui, El Periódico, El Mundo, ABC i La Razón; el diari econòmic Expansión; els mitjans sanitaris Diario Médico, Redacción Médica, El diari de la sanitat i Gaceta Médica i la publicació electrònica Vilaweb.cat.  

Així mateix, a l’agost, El Periódico de Catalunya va publicar una tribuna d’opinió de Jaume Padrós en suport de la candidatura. 

El CoMB alerta dels canvis en la demografia mèdica per la jubilació massiva de professionals els propers anys

El Periódico de Catalunya va publicar un extens reportatge al juliol sobre la jubilació d’un terç dels metges en un termini de deu anys. Van publicar també informació sobre el tema els mitjans sanitaris Diario Médico, Redacción Médica i El Médico Interactivo

El Col·legi de Metges reconeix la gran tasca dels professionals als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

L’agència Europa Press, les publicacions sanitàries Redacción Médica i Jano, i el mitjà electrònic Vilaweb.cat es van fer ressò del comunicat del Col·legi de Metges de Barcelona. 

Conveni entre la Fundació Galatea i Almirall per prevenir el ‘burn-out’ dels MIR

La signatura d’aquest conveni al juny va sortir publicada a Diario Médico i Gaceta Médica, entre d’altres.

Defensa de les vacunacions

7 Días Médicos va publicar una entrevista al juny amb Magda Campins, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona,  sobre la vacunació a l’adult i el professional sanitari. D’altra banda, al juliol, LaVanguardia.com va publicar una notícia on es recordava la campanya del Col·legi “vacunar és protegir”. 

Concerts de la World Doctors Orchestra

Van recollir informacions sobre aquests concerts, amb entrevistes amb metges músics que hi van tocar la televisió Betevé; l’emisora Catalunya Ràdio; el diari La Vanguardia, El Punt Avui, Ara i les publicacions sanitàries Diario Médico, Revista Médica i Gaceta Médica

Entrevistes i declaracions del president del CoMB sobre l’actualitat sanitària

Diversos mitjans de comunicació han fet entrevistes sobre actualitat sanitària i general al president del Col·legi de Metges de Barcelona. Entre ells, Catalunya Ràdio, Diario Médico, El Punt Avui i Vilaweb.cat.