mediconcert
CoMB COOPERACIÓ

Mediconcert
La cita solidària en benefici de les Beques Bada

Mediconcert

Des de fa tres anys, el Col·legi de Metges de Barcelona i la Secció de Metges Cooperadors organitzen el Mediconcert, concert solidari per recollir fons en benefici de les beques Dr. José Luis Bada, en el qual participen bandes integrades per metges músics.

En l’edició d’enguany, celebrada el mes de juny a la Sala Luz de Gas, van actuar Panda (1), Urband (2) i Cámara IV (3). En la tercera edició del Mediconcert es van aconseguir recaptar 1.534 €, més una aportació de la Secció de Metges d’Estètica de 1.805 €, que se sumen als 24.750 € que aporta el mateix Col·legi. Aquesta dotació econòmica servirà per becar una quinzena de metges, que poden rebre un ajut de fins a 5.000 € cadascú.

Elvira Bisbe, vicepresidenta del CoMB, en la presentació del concert va presentar els tres vídeos que es van projectar entremig de l’actuació de les bandes. El primer tractava sobre el projecte de les Beques Bada, en el qual s’explicava en què consisteix el projecte, com s’ha anat desenvolupant i la importància de la col·laboració i l’aportació dels col·legiats. El segon vídeo va mostrar la situació dels refugiats, la procedència, els països d’acollida, la quantitat de menors no acompanyats, les persecucions, els conflictes armats i la violència com a causa principal, la violació dels drets humans, el cas de Síria que és l’emissor més important de refugiats, els seus problemes de salut i la resposta a Europa, Espanya i Catalunya per acollir-los. El tercer vídeo va reflectir la situació de les dones en els països en vies de desenvolupament en la qual es mostrava les problemàtiques mes greus com són la mortalitat materna, la mutilació genital, els avortaments perillosos i la violència sexual.

Accés al vídeo del concert solidari.