20è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona
Grup Med INNOVACIÓ

20è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona Les sinergies de l’emprenedoria i la innovació biomèdica a Catalunya

El Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona arriba a la 20ena edició posicionat com a referent en l’ecosistema biomèdic català. L’objectiu fonamental continua sent el mateix que el de la primera edició: apropar emprenedors i inversors del sector sanitari. Els primers utilitzen la plataforma que els ofereix el Fòrum per fer networking i aconseguir finançament per tirar endavant els seus projectes; els segons, hi van per cercar idees que promoguin la innovació en l’àmbit de la salut i representin un avenç tant per al col·lectiu mèdic com per als pacients. 

Al llarg d’aquestes 19 edicions del Fòrum, més de 560 empreses han sol·licitat finançament i 179 han aconseguit exposar oralment els seus projectes. Tot i que és complicat fer un seguiment dels contactes que estableixen les empreses i els inversors a través del Fòrum, sí que es pot fer una aproximació de la quantitat de capital que han aconseguit aixecar entre totes a partir del seu pas per la trobada, sigui directament o indirecta: 37,5 M€.

El 20è Fòrum, que se celebrarà el dia 30 de novembre al Col·legi, serà una edició especial. A més de l’habitual ronda de presentacions, s’inclourà una taula rodona amb experts internacionals del sector healthcare i es convidarà un grup d’emprenedors que han participat anteriorment en els fòrums per tal que comparteixin la seva trajectòria i coneixença i es comptarà amb la participació d’un business angel que explicarà la seva experiència com a inversor privat en start-ups. Els coorganitzadors de l’esdeveniment continuen sent BarcelonaActiva, Biocat i la xarxa de Business Angels ESADE-BAN. 

El programa Metge Emprenedor: la llavor del Fòrum d’Inversió Healthcare 

Impulsat pel Col·legi, el programa Metge Emprenedor és el nexe d’unió entre el món de les idees i el món del capital de l’empresa. La seva finalitat és acompanyar els professionals de la salut en el camí de l’emprenedoria, ja que moltes vegades manca la visió empresarial. Així, els experts que integren el programa els ajuden a estructurar i donar forma als seus projectes per tal que arribin amb èxit al mercat. 

El programa Metge Emprenedor s’ha convertit en un dinamitzador clau del sector healthcare, tot promovent la innovació en l’àmbit de la salut, estimulant l’emprenedoria entre el col·lectiu mèdic i cercant sinergies per ampliar la capacitat de finançament del sector. Per això, també es porten a terme reunions amb actors clau, com ara centres de recerca, hospitals, institucions públiques, escoles de negoci i venture capitals. Aquests tipus de relacions estratègiques ajuden a cohesionar i fomentar l’ecosistema biomèdic a Catalunya. 

Al llarg d’aquests 10 anys de funcionament s’han rebut més de 800 idees i projectes, xifra que indica que els professionals de la salut confien en el programa.