20è Fòrum d
Grup Med INNOVACIÓ

20è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona

Cinc casos d’èxit

Són els responsables d’empreses punteres, innovadores i reconegudes en el sector biotech, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional. Els projectes de tots cinc han nascut d’inquietuds i experiències personals que, amb perseverança, esforç i motivació, han aconseguit fer-se realitat. El camí que recorren, el de l’emprenedoria, no és fàcil, però ells sempre miren cap a endavant.

Marc Martinell

Marc Martinell,
CEO de Minoryx Therapeutics
8è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona

Després de participar al Fòrum Healthcare, Minoryx Therapeutics va aconseguir aixecar una ronda de finançament de 19,4 milions d’euros, la més gran aconseguida fins ara per una biotech a Catalunya. Sens dubte aquesta fita va marcar un punt d’inflexió en la trajectòria de l’empresa, ja que a més de “visibilitat internacional” també els va aportar “els recursos que feien falta per seguir avançant i a bon ritme”. Martinell recomana als emprenedors del sector que participin en cercles especialitzats com aquest  “molt abans de necessitar realment els diners”, ja que “cal generar un coneixement del projecte, que la gent et vegi i que sàpiga que les coses van avançant i es van movent. Si t’estàs callat en la teva parcel·la fins que ho tinguis tot acabat, no tindràs temps de trobar els inversors”.


Teresa Tarragó

Teresa Tarragó,
CEO de Iproteos
10è i 16è Fòrum d’InversióHealthcare Barcelona

Iproteos, ha participat en dos Fòrums. En el primer, l’any 2013, van donar a conèixer la companyia i el seu projecte. En el segon, el 2016, van mostrar les fites que havien assolit. Teresa Tarragó explica que el Fòrum Healthcare els ha aportat visibilitat, així com la possibilitat d’establir contactes amb possibles inversors. “Són un gran aparador. El públic que assisteix al fòrum sempre és nombrós i no només hi ha inversors, també hi van els principals líders d’opinió i les principals persones implicades en el sector farmacèutic o biotecnològic del país. Per tant, és un molt bon lloc per fer networking.” 


Alfons Nonell

Alfons Nonell,
CEO de Mind the Byte
15è i 19è Fòrum d’InversióHealthcare Barcelona

La particularitat de Mind the Byte és que el finançament ha arribat via equity crowfunding, per tant, donar projecció al projecte ha estat fonamental. “Els fòrums ens han anat bé dins de l’estructura general d’una ronda d’inversió de capital i més en les circumstàncies que nosaltres les hem fet. Qualsevol acció que ens serveixi d’aparador i ens doni visibilitat ens va molt bé”, explica Nonell, que també recomana l’experiència dels fòrums. “El nostre ecosistema és molt ric, però té la mida que té. Som un país petit i la presència en el Fòrum Healthcare és un bon expositor per al teu projecte, si estàs començant i si és, al meu entendre, un projecte de clàssica biotech.” Les perspectives de futur de Mind the Byte són “créixer, apostar per la internacionalització i la innovació; i continuar aplicant noves tecnologies en el disseny de fàrmacs.” 


Laura Soucek

Laura Soucek,
CEO de Peptomyc
15è Fòrum d’InversióHealthcare Barcelona

Laura Soucek sempre s’havia vist com a científica i no s’imaginava que es convertiria en emprenedora. Amb aquest nou rol, però, està confirmant que l’emprenedoria “és la manera més eficaç i ràpida per traduir els 20 anys de recerca en una cosa concreta i pràctica per als pacients”. La seva participació al Fòrum Healthcare “va ser clau”, ja que “va trobar veritables col·laboracions productives”, apunta Soucek. De fet, a través del Fòrum Healthcare va conèixer un dels seus actuals inversors, així com els business angels que li donen suport. Des de llavors ha aixecat dues rondes de finançament d’un i quatre milions d’euros, respectivament.  


Joan Bertran

Joan Bertran,
CEO de CEBIOTEX
16è Fòrum d’InversióHealthcare Barcelona

CEBIOTEX, amb el suport de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Universitat Politècnica de Catalunya i amb els seus socis dedicats al 100 %, va aconseguir aixecar una ronda de finançament que els va permetre “verificar tota la recerca”. Això els va “donar força per aixecar la segona ronda de finançament”. I és aquí on entra en joc el Fòrum Healthcare. Segons Bertran, “va ser el catalitzador per acabar de lligar-la”. A més d’inversors, el Fòrum també els va aportar “prestigi”: “No tothom pot venir a presentar aquí i els metges i inversors que venen tenen un nivell molt alt.” La seva gran fita és començar la fase clínica de les membranes en persones adultes i després  dedicar-se per complet a buscar finançament i desenvolupar-les per a ús pediàtric. “És el meu gran somni i el meu gran repte”, apunta Bertran, que remarca que continuarà recolzant-se en iniciatives d’inversió social d’impacte.  


Més informació a: meditecnologia.med.es.