Premis a l’Excel·lència
CoMB MÓN PROFESSIONAL MÓN SANITARI

Premis a l’Excel·lència Professional 2017

Els metges i metgesses “compromesos, responsables i líders”, exemples per a la professió

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va guardonar 50 metges i quatre equips assistencials de Barcelona amb els Premis a l’Excel·lència Professional, que reconeixen l’excel·lència i la qualitat en l’activitat professional. L’acte de lliurament dels premis que va tenir lloc el 14 de novembre a l’Auditori Axa, i va aplegar més de 600 persones. 
 
La celebració, conduïda per la periodista Montse Jené, va començar amb un emotiu vídeo que recollia els valors de la professió que es premiaven aquella nit: professionalisme, compromís, honestedat, participació i altruisme. 
L’acta on la Junta de Govern concedia els Premis va ser llegida per Gustavo Tolchinsky, secretari del CoMB; tot seguit, el president i els vicepresidents del Col·legi, Jaume Padrós, Elvira Bisbe i Jaume Sellarès, van lliurar els guardons als 50 metges (professionals en els àmbits d’atenció hospitalària, atenció primària, altres àmbits assistencials, recerca biomèdica, educació mèdica i, a l’últim, humanitats, cooperació i gestió) i als quatre equips assistencials.
 
Mònica Povedano, metgessa del Servei de Neurologia de l’Hospital de Bellvitge, va parlar en nom dels guardonats, i destacà en el seu discurs que els premis, “atorgats de manera gairebé paritària entre homes i dones són exemplars”.
 
En el decurs de la celebració Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic, va pronunciar la conferència “Mig segle de trasplantaments renals a Catalunya: un projecte d’èxit”. El doctor Campistol va explicar que “l’esforç, la tècnica, la motivació i la capacitat dels professionals són les claus de l’èxit que porten al fet que Catalunya sigui líder en trasplantaments i donació d’òrgans”.
 
Com a cloenda, els actors Carles Canut, Lluís Soler i Rosa Renom van recitar uns poemes de Benedetti, Torres, Espriu i Henley. 
 
Accedir al suplement complet.