Revista 152
CoMB

Referència de la informació rigorosa

Aquest és un número especial de la revista del CoMB. A banda del contingut habitual, hi podreu trobar dos suplements especials. D’una banda, un recull dels Premis a l’Excel·lència Professional 2017, en què 50 metges i quatre equips van ser guardonats en l’acte on reconeixem l’excel·lència i la qualitat de la seva activitat professional. D’altra banda, el Programa de Govern de la nova Junta del CoMB, amb els 68 punts que suposen el nostre compromís amb els valors del professionalisme, el nostre principi fonamental. La renovada Assemblea de Compromissaris vetllarà per tal que aquest Programa de Govern es pugui desenvolupar en els propers quatre anys. 

A la revista, hi trobareu ja l’opinió de cinc companys i companyes que exposen allò que li demanen a la nova Junta de Govern. Podreu llegir, a més, la denúncia del CoMB en referència a un lamentable acte pseudocientífic en el qual es qüestionava l’honestedat dels metges i que finalment ha estat objecte d’un expedient sancionador per part del Departament de Salut. També hem transcrit un interessant debat entre professionals sobre l’ús que fan de les xarxes socials i que podeu reproduir íntegrament al nostre canal de You Tube. 

En l’època desafortunada de les falses notícies que estem vivint, és encara més important que els ciutadans sàpiguen que els professionals de la medicina estem disposats a ser el punt de referència de la informació rigorosa, científica i contrastada, per evitar que les mentides, falses veritats i rumors interessats es propaguin impunement. En medicina i en salut pública, no és cert que tot s’hi val i, en canvi, sí que ho és que la falsa ciència comporta danys reals. 

Antoni Trilla, vocal de la Junta de Govern del CoMB