El CoMB als mitjans
CoMB MÓN PROFESSIONAL MÓN SANITARI

El CoMB als mitjans

La candidatura “Padrós 2018. Professionalisme” guanya les eleccions col·legials
El 13 de gener, la candidatura de Jaume Padrós es va proclamar guanyadora de les eleccions a la Junta de Govern i delegats de l’Assemblea de Compromissaris del Col·legi de Metges de Barcelona. Van recollir la notícia TV3; les emissores RAC1, Catalunya Ràdio i Onda Cero; els diaris La Vanguardia, Ara que va publicar una entrevista a Jaume Padrós, El Periódico, El Punt Avui i El País; les agències, Europa Press, EFE i Agència Catalana de Notícies (ACN); les  publicacions sanitàries Diario Médico, Redacción Médica, El diari de la sanitat, i els mitjans electrònics Vilaweb, Directe.cat, ABC.es i ElNacional.cat.
Havien informat de diversos aspectes del procés electoral, durant les setmanes anteriors, els mitjans La Vanguardia, El País, El Punt Avui, ABC, Expansión i les publicacions sanitàries Diario Médico, El Médico Interactivo, Redacción Médica, Acta sanitaria i El diari de la sanitat.

El Col·legi demana la intervenció del Departament de Salut davant la celebració d’un acte pseudocientífic a Barcelona
El Col·legi de Metges de Barcelona va demanar al Departament de Salut, el passat dia 10 de gener, que intervingués davant la celebració a Barcelona de l’acte pseudocientífic “Un mundo sin cáncer. Lo que tu médico no te cuenta”. Van informar sobre aquest fet les televisions TV3, TVE a Catalunya, Cuatro, Betevé, Euskal Telebista i Telemadrid; les emissores Catalunya Ràdio, RAC1, Cadena SER i Onda Cero; els diaris La Vanguardia, Ara, El Punt Avui, El Periódico, El País, El Mundo, ABC i La Razón; les agències EFE, Europa Press i ACN; els mitjans del sector sanitari Diario Médico, Redacción Médica, El diari de la sanitat, i els webs informatius Ccma.cat, Telecinco.es, Antena3.com, LaSexta.com i Cuatro.com, entre d’altres.

Decàleg del CCMC amb recomanacions bàsiques per a l’ús de les xarxes socials per part dels professionals
El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya va presentar, el 30 de novembre, el document Recomanacions sobre l’ús d’informació mèdica i l’exercici de llibertat d’expressió a les xarxes socials. Va recollir aquesta notícia l’agència Europa Press; el Diari de Girona i les edicions online de La Vanguardia i El Periódico. El desembre el programa El matí de COPE va entrevistar Mireia Sans sobre el Decàleg.

Destacat

Valoracions sobre la situació actual del sistema sanitari català
Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, va concedir diverses entrevistes a mitjans de comunicació al desembre i gener on expressava el seu punt de vista sobre l’actualitat del sistema sanitari. Van publicar entrevistes amb el doctor Padrós els diaris La Vanguardia, Ara i ABC i les seves versions digitals, i les emissores Catalunya Ràdio, RAC1 i Onda Cero. El gener el telenotícies cap de setmana vespre de TV3 va emetre un reportatge sobre la precarietat laboral dels metges.

Manca de professionals de determinades especialitats al sistema sanitari públic
Al llarg dels mesos de novembre i desembre es van publicar reportatges sobre l’escassetat de professionals d’algunes especialitats mèdiques que comptaven amb dades sobre demografia mèdica proporcionades pel Col·legi de Metges de Barcelona. Van abordar aquest tema els diaris El Periódico, La Vanguardia i Ara. Sobre aquest mateix tema, Jaume Padrós va escriure una tribuna a La Vanguardia titulada “Redefinir la pediatria a la primària”.

Actes a les delegacions comarcals
El 20 d’octubre, Igualada va acollir un homenatge al doctor Pere Gabarró que van recollir Regió 7, El Punt Avui, Ràdio Igualada, Anoiadiari.cat o VeuAnoia.cat. El 21 d’octubre va tenir lloc la Vigília de Sant Lluc a Manresa, notícia que va sortir a Regió 7 i Canal Taronja TV. El 24 d’octubre es va celebrar la Nit de la Professió de l’Anoia, fet que varen recollir Canal Taronja TV, VeuAnoia.cat i Anoiadiari.cat. Els Premis Sanitat Baix Llobregat, lliurats el 23 de novembre, van sortir publicats a Llobregatdigital.cat. Finalment, la notícia sobre el Premi a la Recerca Alt Penedès, que es va entregar el 30 de novembre, va aparèixer al setmanari El 3 de Vuit. D’altra banda els mitjans locals han donat una àmplia cobertura a la constitució de les Juntes comarcals. 

Les retallades als quadres mèdics de les companyies asseguradores de salut
Marc Soler, director corporatiu del Col·legi de Metges de Barcelona, va declarar en una entrevista a l’agència EFE, publicada el 19 de novembre, que l’augment de les retallades als quadres mèdics de les companyies d’assegurances de salut pot fer que disminueixi la qualitat del servei mèdic i afecti els pacients. Van fer-se ressò d’aquestes declaracions el diari La Razón, les versions on line de La Vanguardia, El Periódico i ABC, i la publicació electrònica El Economista