Joan Viñas i Sala
CoMB MÓN PROFESSIONAL

Consell de Col·legis de Metges de Catalunya

Insígnia d’Or de la Professió a Joan Viñas i Sala

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va concedir la Insígnia d’Or de la Professió al doctor Joan Viñas i Salas, per la seva dilatada trajectòria al servei dels valors del professionalisme mèdic, especialment per la defensa d’una deontologia al servei dels pacients. La Insígnia d’Or és el més alt reconeixement que pot atorgar el Consell a un professional. 

Viñas va rebre el guardó el passat 27 de novembre de mans del president del CoMB, Jaume Padrós, en un acte al qual van assistir companys de professió, familiars i amics. També van participar el president del CCMC, Josep Vilaplana; l’expresident del CoMB i amic personal, Miquel Vilardell; la degana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, Rosa M. Soler Tatché; la directora de l’Institut Borja de Bioètica (Universitat Ramon Llull), Montserrat Esquerda; el president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Josep A. Bombí, i el president del Col·legi de Metges de Lleida, Ramon Mur.

Viñas ha estat mereixedor d’aquest reconeixement per la seva excel·lència, tant en el camp de la pràctica clínica, com en l’acadèmic i docent i el de la cirurgia. També pel seu tarannà sempre afable, integrador, obert i dialogant, que ha afavorit l’entesa i l’impuls de projectes en totes les institucions en les quals ha participat i ha dirigit. En rebre la insígnia Viñas es va comprometre a “seguir servint el millor que pugui en tot allò que pugui ser útil”.