Jornada sobre la transformació digital
Grup Med

Firmaprofesional

Segona Jornada sobre la transformació digital als col·legis professionals

La proveïdora global de serveis de certificació del Grup Med va organitzar un acte sota el títol “La Confiança, clau en l’àmbit professional”

La transformació digital és molt més que una tendència, s’ha convertit en una autèntica necessitat per a les organitzacions. És per això que Firmaprofesional va convocar el passat novembre a Barcelona i Madrid, respectivament, professionals de l’àmbit digital i jurídic i membres directius de diferents col·legis professionals. L’objectiu era reflexionar sobre els nous serveis que els col·legis —corporacions de dret públic— poden oferir als seus col·legiats gràcies a la tecnologia, i sobre nous processos i solucions digitals. La vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona, Elvira Bisbe, va inaugurar la primera sessió recordant les possibilitats que ofereixen els processos de digitalització als col·legis professionals respecte dels seus col·lectius. 

Si en la jornada de l’any anterior s’introduïa el nou entorn digital, en aquesta segona jornada es va reflexionar sobre el concepte de la confiança que, a més de ser un valor col·lectiu basat en la cultura d’una organització amb una dimensió comunitària important, adquireix avui dia nous significats en el context de l’economia digital. El conseller delegat del Grup Med Corporatiu i director general d’operacions del Col·legi de Metges de Barcelona, Albert Lluch, va recordar que “la confiança sempre ha estat un valor important en la nostra Corporació, però amb els certificats digitals, la signatura electrònica i la digitalització d’alguns dels nostres serveis encara té un paper més destacat. I és per això que l’usuari de les noves tecnologies ha de tenir una experiència digital completament segura”, va afegir Albert Lluch.

El director comercial de Firmaprofesional, Marc Giró, va exposar solucions i eines de transformació digital per a l’àmbit col·legial com a exemple del que poden posar en pràctica els col·legis professionals, entre les quals els certificats que emeten amb èxit des de fa molt temps i que han estat testimonis de l’important canvi cultural i tecnològic per a les institucions.

A les jornades també es van comentar novetats en matèria de regulació i seguretat jurídica en les transaccions electròniques, com és la regulació Europea del eIDAS (electronic Identification, Authentication and Trust Services), que conforma el mercat únic digital europeu que té per objectiu possibilitar un entorn confiable a la Unió Europea amb les màximes garanties, del tot imprescindible en la transformació digital.