Què n’esperes de la residència? Què aconsellaries als que comencen ara a estudiar per a l’examen MIR?
CoMB MÓN PROFESSIONAL SERVEIS COL·LEGIALS

Què n’esperes de la residència? Què aconsellaries als que comencen ara a estudiar per a l’examen MIR?

Miquel Torres

Miguel Villamarín,
R1 de Medicina Interna de l’Hospital Vall d’Hebron 

Espero que sigui un període per aprendre, per conèixer la medicina més enllà de llibres i apunts i també per gaudir amb les meves companyes i companys. A més, és una etapa en què tens a la fi independència econòmica, després de tants anys com a estudiant.

La preparació de l’examen MIR és un període llarg i bastant rutinari, així que crec que és important respectar els dies de descans i les vacances per arribar al dia de l’examen amb la ment fresca. També hi ajuda seguir mantenint el contacte amb gent que no estigui preparant el MIR. A l’hora d’estudiar, al meu entendre, el millor és ser pràctic i no tractar d’abastar tot el temari amb la mateixa profunditat, ja que el temps és limitat i al final això t’acaba generant més ansietat. 

Cal prioritzar, i per això són útils els esquemes i els resums, a més de fer moltes preguntes tipus test.


Elisabeth Reverter

Pilar Carrillo,
R1 d’Obstetrícia i Ginecologia a l’Hospital Clínic

Espero que la meva residència sigui quatre anys de creixement i enriquiment personal, en els quals em pugui envoltar de professionals líders en la seva àrea de coneixement i pugui aprendre de la seva mà tant aspectes científics com habilitats per acompanyar el pacient en els moments més durs.

El meu consell als estudiants MIR és que tinguin molta força i perseverança, així com transmetre’ls que no els ha d’importar invertir aquests mesos que vénen a estudiar i donar el millor d’ells mateixos, ja que després els espera una nova etapa increïble que a dia d’avui jo espero amb molta il·lusió.


Marco Inzitari

Sergi Barrantes,
R1 de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora a l’Hospital de Bellvitge

De la residència, n’espero moltes coses i també poder estar-hi a l’alçada. Una de molt important per a mi, i crec que per a molts residents de primer any, és que, conjuntament amb la incorporació dins de l’engranatge que conforma el sistema sanitari, se’ns ofereix l’oportunitat de sentir-nos veritablement útils dins de la societat de la qual formem part.

Als estudiants que preparen el MIR els diria que siguin proactius i curiosos durant tots aquests mesos. Cada frase que ens deixi indiferents és una frase que oblidarem en un dia o dos. 

S’ha de buscar el sentit a tot allò que estudiem i, quan això no sigui possible, no s’ha de tenir por d’utilitzar les regles mnemotècniques.


Miguel Molina

Elena Pérez,
R1 de Medicina Familiar i Comunitària de l’EAP Martorell rural i urbà

En aquesta etapa il·lusionant espero que siguin uns anys de creixement personal i professional en els quals continuï amb la meva formació mitjançant la pràctica diària, la proximitat amb el pacient, la sensibilitat amb els seus problemes i, sobretot, amb les orientacions dels professionals i el suport dels companys del món sanitari per aprendre a gaudir de la meva professió.

Als companys que es preparen el MIR els envio molts ànims durant aquest període intens d’estudi i els recomano que, davant l’amplitud i exigència del temari, no es desanimin i lluitin cada dia i en cada pregunta de l’examen amb la il·lusió que els espera una etapa apassionant.


Més informació a: blogcomb.cat