Acte acadèmic de Montserrat
CoMB SECCIONS I COMARQUES

BAGES

Acte acadèmic de Montserrat

Amb aquesta denominació, el CoMB i el seu Arxiu Històric de les Ciències de la Salut “Simeó Selga i Ubach” (AHCS) organitzen anualment el primer o segon dissabte d’abril, una tarda d’oci cultural i convivència per a metges i acompanyants al monestir de Montserrat. 

En aquesta ocasió l’acte es va celebrar el dia 14 d’abril, i fou presidit pel pare abat, Josep M. Soler, i el president del CoMB, Jaume Padrós, que van fer parlaments en els quals van coincidir amb el del presentador, president de l’AHCS, Lluís Guerrero a comentar la situació de la professió i del país. 

El conferenciant convidat, Antonio Roman, president de la Societat Catalana de Transplantament, tractà el tema “Els transplantaments d’òrgans a Catalunya. Èxits i esperances”. A continuació, el grup de jazz llatí NAJ EXP Mississippi Mambo hi aportà amb el seu concert una nota colorista. Tots els assistents van rebre la publicació número 14 dels Quaderns de Montserrat, que contenia l’acta de l’any anterior, en què el ponent fou el doctor Pere Santamaria. 

Un passeig posterior amb visites a l’entorn monàstic i un refrigeri de germanor van donar l’oportunitat als nombrosos assistents a conversar i compartir uns moments agradables que van cloure la setzena edició de la trobada.