VIII Jornada d’atenció primària al món rural
CoMB SECCIONS I COMARQUES

BERGUEDÀ

VIII Jornada d’atenció primària al món rural

L’acte de referència de l’atenció primària al món rural es va celebrar per 8è any consecutiu a Berga. Aquest any el tema central va tractar com s’apliquen en el món sanitari i a l’àmbit rural les tecnologies de la informació (TIC). 

Les VIII Jornades es van estructurar en dues taules rodones: a la primera, moderada per Conxita Medina, metgessa de família i membre de la Junta del Berguedà, es va debatre sobre les tecnologies en l’atenció primària, l’econsulta, els riscos de les apps i una app segura. 

A la segona taula, moderada per Joan Pujol, metge de família i membre de la Junta del Berguedà, els ponents es van centrar a presentar les aplicacions directes en patologies de la salut com la diàlisi peritoneal i el projecte Teleúlceres, per a la millora de l’atenció a pacients amb ferides cròniques al Bages i Berguedà.

També es van fer en el marc de la jornada dues conferències, una d’inaugural de Francesc Garcia Cuyàs sobre la transformació digital en els processos d’atenció a la persona en el món rural i la conferència de cloenda a càrrec de Mireia Sans sobre el paper del metge a la xarxa, la identitat digital i els aspectes deontològics.