CoMB SECCIONS I COMARQUES

Metges d’Estètica

Resolució CGCOEE

J. Víctor García, president de la Secció de Metges d’Estètica

Hem tingut coneixement de la publicació (i de l’entrada en vigor) de la resolució 0019/2017 del Consejo General de Colegios de Enfermería de España, “per la qual s’ordenen determinats aspectes de l’exercici professional infermer en l’àmbit de les cures corpoestètiques i de la prevenció de l’envelliment per la salut”.

Pensem que, en molts dels seus articles, contravé de manera clara la Llei d’Ordenació de les Professions Sanitàries i altres regulacions. Per exemple, quan s’indica que “el camp d’acció específic de la pràctica d’aquests infermers/es inclou, entre d’altres, les següents actuacions: aplicació de tractaments messoteràpics, facials i corporals, col·locació de fils reabsorbibles subcutanis, etc.”. O quan s’estableix que “farà, en l’àmbit de les seves competències, les actuacions assistencials que requereixi el pacient en l’àmbit de la infermeria corpoestètica i de prevenció de l’envelliment, incloent, entre d’altres: infiltracions facials i corporals (toxina botulfrica, àcid hialurònic, vitamines, plasma ric en plaquetes, etc.)”.

En tot cas, estem plenament en desacord amb el fet que un exercici professional pugui regular-se a l’empara d’una resolució “de part”, per la qual cosa ho hem denunciat davant el CoMB, l’OMC i el Ministeri de Sanitat.

Pensem que amb l’aplicació d’aquesta resolució es generen falses expectatives entre el personal d’infermeria i un innecessari malestar en el col·lectiu mèdic que fa anys que s’està formant i, tot i així, no ha rebut cap mena de prerrogativa oficial del Consejo General de Colegios Oficiales de Médicos per a l’exercici de la Medicina Cosmètica i Estètica, a l’espera de la regulació que puguin suposar els Diplomes d’Acreditació o Acreditació Avançada. 

Nota del CoMB: 

El Consejo General de Colegios de Médicos de España ha interposat un recurs contenciós administratiu en el sentit que ha proposat també el CoMB.