OBITUARIS

Rosa Maria Viñas Trullás (1955-2018)

El 21 de maig, ens va deixar la doctora Rosa Maria Viñas Trullás, directora mèdica de la Clínica Bonanova de Cirurgia Ocular i oftalmòloga de l’Institut Català de Retina des de l’any 2000, i vocal del Patronat de la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguesa des del 2008.

L’any 2009, motivada per la inquietud investigadora i amb la voluntat d’ajudar i millorar la qualitat de vida dels pacients amb baixa visió, va desenvolupar un projecte de recerca en lents especials per a aquests pacients.

Darrerament, va assumir la coordinació del projecte “Visió per a tothom al Txad”, on hi va viatjar per visitar i diagnosticar pacients, coordinant la implantació d’una òptica solidària i inaugurant un quiròfan on s’hi fan operacions amb personal local. També va coordinar els programes de formació a Barcelona de personal mèdic del Txad. 

Rosa, trobarem a faltar la teva empenta, energia i generositat. La teva aportació a la Fundació, ens ha mostrat el teu vessant més humà i altruista. Sempre ocuparàs un espai en els nostres records més estimats. Descansa en pau. 

Ramon Martí i Bonet,
president de l’Institut Català de Retina 

Ignasi Jürgens i Mestre,
director Mèdic de l’Institut Català de Retina