Revista 154
CoMB

PAIMM, un programa de referència

El número 154 de la nostra revista fa èmfasi en els 20 anys de funcionament del Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt (PAIMM), una fita que ha estat motiu de celebració amb unes jornades en què es va contrastar aquesta experiència amb d’altres a escala internacional. Teniu resumida la història, objectius i dades més rellevants del PAIMM, un programa que ha esdevingut un referent indiscutible. 

Des del CoMB, continuem abordant el problema greu de la desinformació, en aquest cas sobre el càncer a Internet, mitjançant una acció conjunta amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). La revista inclou també informació sobre els conflictes d’interessos potencials i la recerca biomèdica, la nova secció de metges de tractaments complementaris i l’anuari 2017 del CoMB.

La taula rodona planteja un debat sobre el present i futur de la professió mèdica, una situació complexa que ha de combinar-se necessàriament amb la revisió del model de la medicina, dels metges i de la sanitat que necessitarem els pròxims anys. Llegiu amb atenció els resultats de l’enquesta de la professió mèdica 2017-2018, ja que pot donar idees respecte a això. 

Finalment, l’opinió i l’anàlisi del president incideix sobre el tema professional més important, sens dubte, d’aquestes setmanes: la vaga de metges, tant dels centres d’assistència primària com dels sociosanitaris i hospitals concertats.

Gràcies a tots els que feu possible i llegiu la revista. 

Antoni Trilla, vocal de la Junta de Govern del CoMB