Lliurament de la Creu de Sant Jordi a Joan Viñas i a la Fundació Alzheimer Catalunya
CoMB MÓN PROFESSIONAL

Lliurament de la Creu de Sant Jordi a Joan Viñas i a la Fundació Alzheimer Catalunya

El Govern de la Generalitat va concedir la Creu de Sant Jordi del 2018 a 31 personalitats i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. En el lliurament de les distincions del 2018, cal destacar entre els guardonats dins l’àmbit sanitari el cirurgià Joan Viñas i Sala i la Fundació Privada Alzheimer Catalunya.

Joan Viñas Salas va ser guardonat per la seva reconeguda trajectòria professional en l’àmbit de la salut i la contribució al sistema d’educació superior i a la recerca. Ha estat rector de la Universitat de Lleida i president de l’Institut Català de la Salut i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. El seu compromís sostingut en la gestió del sistema públic català de salut li ha valgut el reconeixement del sector.

Alzheimer Catalunya, Fundació Privada va ser distingit pel seu compromís i dedicació al coneixement de l’Alzheimer durant trenta anys de trajectòria. La seva aportació per entendre el procés evolutiu de la malaltia ha contribuït a millorar la qualitat de vida de les persones amb aquest tipus de demència. Des de la Fundació s’ofereixen eines essencials per saber-la gestionar, com ara l’acompanyament, l’assessorament, la tutela i la formació, adreçades tant a les persones afectades com a familiars i professionals.