OBITUARIS

Antoni Gallego Zurdo (1947-2018)

L’Antoni era l’amic, el company, el metge lluitador per millorar les condicions de treball dels seus companys, la seva veu es feia sentir amb força per intentar fer avançar el nostre sistema de salut. 

Vam coincidir en moments difícils per a la nostra professió a causa de les retallades en el sistema sanitari i vam haver de defensar-lo, ell com a secretari general del Sindicat de Metges de Barcelona i jo com a president del CoMB. 

Es va afiliar al Sindicat de Metges de Catalunya l’any 1989 i va arribar a ser-ne el seu secretari general; des d’aquesta posició va saber defensar la dignitat de la professió lluitant per millorar-ne les condicions de treball. 

La professió mèdica perd un gran valedor del professionalisme, de les condicions dignes per poder exercir una pràctica mèdica de qualitat.

En els darrers anys la malaltia el va colpejar i ell que coneixia molt bé els drets i deures com a malalt va confiar en el sistema sanitari pel qual tant va lluitar, va seguir el procés amb dignitat i acompanyat pel seu entorn familiar i amical que tant el trobarà a faltar. 

 

Miquel Vilardell