Esbós (anys seixanta) de Robert Terradas Via i Jordi Adroer Iglesias, arquitectes de l’edifici col·legial actual.

Esbós (anys seixanta) de Robert Terradas Via i Jordi Adroer Iglesias, arquitectes de l’edifici col·legial actual.

CoMB

Commemoració del 125è aniversari del Col·legi de Metges de Barcelona

La Junta del CoMB vol recordar la trajectòria històrica de la institució i retre homenatge als seus valors. La celebració serà un punt de trobada per a la reflexió i la festa

L’any 1894 es va fundar el Col·legi de Metges de Barcelona i, per tant, enguany es commemora el cent vint-i-cinquè aniversari de la corporació. Al llarg d’aquests 125 anys, el Col·legi de Metges ha defensat els interessos col·lectius de la professió mèdica i, alhora, ha vetllat per la bona pràctica de la medicina i pel dret de les persones a la protecció de la seva salut.

El Col·legi de Metges és una institució flexible i permeable a l’evolució històrica i social que ha tingut lloc aquests 125 anys. Així, ha mantingut una constant vigilància dels principis ètics i professionals en defensa dels metges i dels ciutadans, però també ha adaptat la seva naturalesa i el seu Codi de Deontologia als canvis socials, científics i institucionals per tal de fer del CoMB una corporació moderna i que se situa al servei de la professió mèdica, de la societat i del país.

La commemoració d’aquest 125è aniversari ha de servir com a espai de trobada i agraïment cap a totes les persones, institucions i administracions que col·laboren amb la corporació i que han permès que el Col·legi sigui un referent. En definitiva, l’objectiu de la celebració dels 125 anys és el de recordar la trajectòria històrica de la institució i els seus valors i renovar el contracte social del Col·legi amb la professió i amb la societat.

La celebració serà un punt de trobada i reflexió amb experts de referència del món sanitari, del món professional, de la recerca, de la innovació i de la docència per debatre sobre els reptes de futur.

Alhora, també es donarà a la commemoració un marcat caràcter festiu, amb un seguit d’actes dels quals anirem informant.


50 anys de l’edifici col·legial

L’any 2019 es compleixen 50 anys de l’edifici del passeig de la Bonanova on actualment hi ha la seu col·legial. La Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona va decidir, el 1964, adquirir un solar a la Bonanova, atès que els espais del Casal del Metge, construït a la Via Laietana el 1931, van esdevenir insuficients, tenint en compte tots els serveis que es prestaven.

L’edifici, dissenyat pels arquitectes Robert Terradas (director de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona) i Jordi Adroer (catedràtic a la mateixa escola), es va bastir entre els anys 1965 i 1968 i reflecteix la revolució estètica del racionalisme, tot integrant-la a l’avantguarda constructiva europea del moment, en un joc de volums que va més enllà de la funcionalitat interior.