El CoMB als mitjans

7 de gener de 2019 - El País / 22 de desembre de 2018 - La Vanguardia

CoMB

El CoMB als mitjans

Principis i deures en L’exercici de la direcció mèdica

El CCMC va publicar a principis de gener el Document de Posició “Principis i deures en l’exercici de la direcció mèdica dels hospitals i centres sanitaris”. Van recollir la notícia l’agència EFE; el Diari de Girona; les publicacions especialitzades El Semanario de Diario Médico, DiarioMédico.com, ElMédicoInteractivo.com, RedacciónMédica.com, ActaSanitaria.com, ISanidad.com i ConSalud.es i les publicacions electròniques LaVanguardia.com i ABC.es

Jocs d’aposta en línia

La publicació del Document de Posició del CCMC “El joc d’aposta en línia: impacte en la salut d’un fenomen emergent”, que va tenir lloc el 30 de gener conjuntament amb la roda de premsa de presentació d’un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la publicitat del joc i les apostes en línia, va aparèixer a les televisions TVE1 i TV3; les emissores Catalunya Ràdio, RAC1, Cadena SER i Ràdio 4; les agències EFE, Europa Press i ACN; els diaris Ara, El Periódico de Catalunya, El Punt Avui, La Razón, Diari de Girona, Segre i El Mundo Deportivo; les publicacions sanitàries DiarioMédico.com, RedacciónMédica.com i ActaSanitaria.com, i les publicacions electròniques Eldiario.es, Público.es, Vilaweb.cat, ElNacional.cat ElMón.cat i NacióDigital.cat, entre d’altres.

Els trastorns de l’espectre autista i l’MMS

La publicació, el 23 de gener, del document del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya “Els trastorns de l’espectre autista i el seu tractament” va aparèixer a les agències EFE, Europa Press i ACN; les emissores RAC1, Onda Cero i COPE; els diaris La Vanguardia i Diari de Girona; les publicacions sanitàries ActaSanitaria.com i SieteDíasMédicos.com, i les publicacions electròniques LaVanguardia.com, Vilaweb.cat, ABC.es i CatalunyaPress.cat, entre d’altres.

Premis a l’Excel·lència Professional

El 3 de desembre va tenir lloc el lliurament dels Premis a l’Excel·lència Professional del CoMB. Van recollir la notícia els diaris El 9 Nou, Regió 7, Diari de Terrassa i Diari de Girona; la publicació especialitzada Acta Sanitaria; les televisions Pirineus TV i Vallès Oriental TV, i les publicacions electròniques LaVanguardia.com, ABC.es, ElMón.cat, Regio7.cat, El9Nou.cat, DiarideTerrassa.es, SomGranollers.cat, NacióSolsona.cat, NacióManresa.cat i DiarideGirona.cat.

Metge malalt

Dos mesos després de la celebració de les jornades internacionals “PAIMM 20 anys (1998-2018)”, que van tenir lloc al novembre al Col·legi de Metges de Barcelona, el diari El País va publicar el 7 de gener d’enguany una informació sobre el Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt i l’activitat de la Clínica Galatea.

Demografia mèdica

La demografia mèdica, la manca de facultatius en determinades especialitats i diversos estudis sobre les condicions de treball de la professió van ser notícia amb dades del CoMB durant el mes de desembre a mitjans de comunicació com TV3, La Vanguardia, Ara i RedacciónMédica.com, entre d’altres.

Les accions contra les pseudoteràpies i els antivacunes

Les accions del Col·legi contra les pseudoteràpies, la regulació dels tractaments de medicina complementària i el número d’expedients que ha obert el CoMB a col·legiats per aquest tema van estan presents al novembre i desembre a les televisions TV3 i TVE1; les emissores Catalunya Ràdio i RAC1; l’agència ACN; els diaris El Periódico, Ara i La Razón, i les publicacions digitals LaVanguardia.com, ElPeriódico.com, Vilaweb.cat, ElMón.cat i NacióDigital.cat, entre d’altres.
Així mateix, el posicionament col·legial a favor de les vacunes, entre els que destaca la recent publicació del Quaderns de la Bona Praxi “Vacunes. Importància i impacte sanitari de les immunitzacions” va ser recollida per l’agència Europa Press, la televisió TVE1, els diaris La Vanguardia i Segre i la publicació electrònica ElMundo.es.