Premis a l’Excel·lència Professional 2018

Jaume Padrós, Elvira Bisbe, Xavier Sierra, Gustavo Tolchinsky, Oriol Mitjà i Quim Monzó.

CoMB MÓN PROFESSIONAL

Premis a l’Excel·lència Professional 2018

Els metges de Barcelona reconeixen els companys que han destacat per la seva qualitat professional i humana

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va lliurar els Premis a l’Excel·lència Professional a 51 metges i quatre equips assistencials en reconeixement a la seva trajectòria basada en els valors que defineixen la professió: el compromís, l’honestedat, la integritat i l’excel·lència.

La celebració va tenir lloc el 3 de desembre i després de la lectura de l’acta per part del secretari del CoMB, Gustavo Tolchinsky, els premiats van rebre els guardons de mans del president del CoMB, Jaume Padrós, i dels vicepresidents, Elvira Bisbe i Jaume Sellarès.

Els guardons es concedeixen des de 2004 i són un reconeixement entre companys que es decideix a criteri dels jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi.

Durant l’acte, Jaume Padrós va recordar que els Premis a l’Excel·lència Professional guardonen uns professionals que  són “un gran exemple per a les generacions futures”. Així mateix, en referir-se a l’actualitat sanitària, va tornar a demanar “canvis profunds” en el sistema sanitari català, que donin resposta a les necessitats de la població i als reptes sociodemogràfics. Padrós va insistir que aquests canvis han de ser liderats pels mateixos professionals.
En nom de tots els guardonats va parlar el dermatòleg Xavier Sierra, que va recordar la tasca de molts companys: “Aquí no estem tots els que som. Hi ha molts metges anònims que, amb la seva feina callada, també serien mereixedors d’aquest premi”.

La lluita contra les malalties tropicals desateses

Cada any, amb la cerimònia de lliurament dels Premis, es fa una conferència impartida per un metge de prestigi. En aquesta edició, Oriol Mitjà, metge investigador en malalties infeccioses de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i Beca Bada l’any 2009, va parlar sobre la lluita contra les malalties tropicals posant com a exemple la seva recerca sobre el pian. Mitjà va recordar que, malgrat que encara hi ha malalties tropicals desateses, “anem sumant èxits” gràcies als resultats que s’aconsegueixen en recerca, solidaritat i cooperació.

L’acte de lliurament dels premis va finalitzar amb la participació del periodista i escriptor Quim Monzó, que va fer una breu intervenció, plena d’humor, sobre la relació entre les malalties i els escriptors.

 

Més informació: www.youtube.com

Accedir al suplement complet.