Healthcare
CoMB SERVEIS COL·LEGIALS

23è Fòrum d’Inversió Healthcare

Al llarg de les 23 edicions realitzades, el Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona s’ha posicionat com a referent en l’ecosistema biomèdic català, tot promovent la innovació i l’emprenedoria entre el col·lectiu mèdic.

Més de 600 empreses de l’àmbit de la biotecnologia, els dispositius mèdics, els serveis sanitaris i les TIC hi han sol·licitat finançament i gairebé 200 han exposat oralment els seus projectes. L’objectiu fonamental continua sent el mateix: apropar emprenedors i inversors del sector sanitari.

El 23è Fòrum celebrat, a finals de 2018, i coorganitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona, Grup Med, Barcelona Activa-Ajuntament de Barcelona, ESADE-BAN i Biocat van participar Lluís G. Pareras, director del Programa Metge Emprenedor i codirector de Healthequity; Fernando Zallo, director d’ESADE-BAN; Jaume Baró, director de Serveis a les Empreses Barcelona Activa-Ajuntament de Barcelona, i Jordi Naval, director general de Biocat.

Per altra banda, el director del CIMTI i comissionat de salut de LEITAT, Manel Balcells (1), va explicar el projecte del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) com a eina transformadora en l’estratègia de la innovació sanitària del país. Per explicar un cas d’èxit d’empresa innovadora en el sector, Laura Soucek (2), va explicar l’experiència de Peptomyc, de la qual és fundadora i CEO.

Finalment es van fer les presentacions dels projectes emprenedors d’aquesta edició:

Empresa
Sector Capital Sol·licitat
RemAb Therapeutics Biotecnologia € 1,5 M
Aortyx Dispositius i equips mèdics € 250 k
Mangrana Ventures IT € 1,5 M
NOS Life Science Biotecnologia € 1 M
Tractivus Dispositius i equips mèdics € 550 k
Brainguard IT € 500 k
Pharmacelera IT € 300 k
ARTHEx Pharma Biotecnologia € 500 k
ABLE Human Motion Dispositius i equips mèdics € 500 k
Spinoff de Spherium Biomed Biotecnologia € 750 k