CoMB SECCIONS I COMARQUES

Metges e-Salut

Congrés Healthio 2018

Mireia Sans, presidenta Secció Metges e-Salut

La Secció va participar activament en el Congrés Healthio 2018, on es van presentar innovacions en el sector salut (big data, machine learning, Internet de les coses, la intel·ligència artificial, la impressió 3D...).
Jordi Serrano, cofundador de Healthio, va participar-hi moderant diverses taules on els diferents participants (pacients, ciutadans, sanitaris, innovadors, start-ups...) van conèixer aquestes innovacions a través de les diferents empreses i institucions: “Interoperabilitat, big data i intel·ligència artificial”, “Salud global y viaje saludable”, i “Investigación, innovaciones premercado y transferencia tecnológica”.
Miguel Molina va impartir el taller “El maletín del médico del siglo xxi”, que va servir per donar a conèixer noves eines i ajudar a familiaritzar-se amb la utilització de les noves extensions dels smartphones i altres eines web d’utilitat per a la pràctica assistencial.
Albert Cassasa va presentar un treball fet per la Secció sobre “Las sociedades científicas y el uso de las redes sociales” i va moderar la taula “La sanidad primaria del siglo xxi (40 años de Alma Ata)” on també vaig intervenir amb el tema “La transformación digital de un centro de atención primaria”.
Frederic Llordachs va animar l’àgora d’apoderament del pacient amb la ponència “El paciente del siglo xxi”, on es va reflexionar sobre el nou rol del pacient, del professional i la interacció amb les TIC.