CoMB SECCIONS I COMARQUES

Metges d’Estètica

Resultats objectius o subjectius

J. Víctor García, president Secció Metges d’Estètica

Ja és hora d’abandonar a les nostres comunicacions verbals i escrites termes obsolets, però sobretot termes no científics que no fan res més que banalitzar la nostra activitat professional i desmerèixer els que la practiquem, des de fa tant de temps, amb coneixements, formació acreditada i competència reconegudes, que ens equiparen a altres professionals sanitaris (però, en tot cas, no metges) i fins i tot amb professionals no sanitaris.
Som molts els que ens hem ocupat i hem aconseguit el suport científic i acadèmic de l’àrea funcional que representa la medicina cosmètica i estètica, avui perfectament consolidada.
Serveixi d’exemple a l’objectiu proposat la imperiosa necessitat de descartar del nostre vocabulari el terme “inestetismes”. El que atenem, diagnostiquem i tractem són patologies estètiques, potser no vitals, potser no limitants, potser no greus, però, en tot cas, patologies que tenen bases anatòmiques, histològiques, biològiques, bioquímiques, etc., perfectament establertes.
I, per descomptat, no volem ser els representants de la medicina del benestar. Aconseguir benestar, sí, com l’aconsegueixen els companys reumatòlegs, digestòlegs, endocrinòlegs, etc., però com a conseqüència última de les nostres actuacions, com ara un extra.
Altrament, seria quedar-nos massa a prop de la subjectivitat. Hauria estat una llarga cursa d’obstacles per res.
Fem aquest esforç. Hi sortirem guanyant.