Nadala Metges i Esport
CoMB CULTURA I SOCIETAT

Nadala dedicada a metges i esport en el passat

La publicació amb què el Col·legi de Metges va felicitar el Nadal el 2018 s’ha centrat en la relació dels metges catalans amb l’esport en el passat. La publicació fa un repàs dels metges dels quals es coneix que tingueren una relació professional amb l’esport; d’altres que van dedicar temps i  energies a l’organització i la direcció d’activitats o clubs esportius, i d’aquells que van dedicar la seva carrera a la medicina de l’esport. Els professionals que apareixen a la publicació formen part de la Galeria de Metges Catalans, a on es poden consultar les biografies completes.
A la Nadala queda palès que, de metges practicants d’algun esport, sempre n’hi ha hagut, però l’esclat s’ha produït en el darrer mig segle. També es pot constatar el gran canvi experimentat per la societat i per la professió, ja que no ens ha arribat el testimoni de metgesses que practiquessin
i promocionessin l’esport al país. Sortosament, avui dia s’ha avançat en la presència d’importants referents de l’esport femení.