Taula de cloenda de la 19a Jornada de la Professió Mèdica.

Taula de cloenda de la 19a Jornada de la Professió Mèdica.

CoMB MÓN PROFESSIONAL

19a Jornada de la Professió Mèdica a Puigcerdà

La medicina més enllà dels metges

La Jornada va aprofundir en la col·laboració dels metges amb altres professionals no sanitaris, fet que està contribuint a canviar i revolucionar la pràctica mèdica.

La 19a Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica, organitzada pel CoMB, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), la Universitat Ramon Llull, l’Associació Universitària de la Cerdanya (AUCer) i l’Ajuntament de Puigcerdà, es va centrar en els canvis que està experimentant la pràctica mèdica a partir de la col·laboració amb altres disciplines científiques i tecnològiques. En el decurs de la jornada, metges, bioinformàtics, biòlegs moleculars, veterinaris, bioenginyers i enginyers biomèdics van compartir experiències i van debatre sobre la intel·ligència artificial i el big data i sobre les aplicacions clíniques de la bioenginyeria. El debat es va desenvolupar en dues taules: Big data i intel·ligència artificial i Aplicacions en bioenginyeria que han canviat la manera de treballar dels metges. Els ponents van coincidir en el fet que ni la medicina present ni la futura són possibles sense l’estreta col·laboració dels metges amb professionals d’altres disciplines. Les claus d’aquesta col·laboració rauen a compartir objectius i coneixements, aprendre a comunicar-se en un idioma comú i treballar per generar coneixement que reverteixi en benestar per als pacients.

La tercera taula de debat va abordar la lluita contra la desinformació en salut i contra les anomenades fake news, un fenomen que, malgrat haver existit sempre en forma de mites i falsos rumors, darrerament s’ha multiplicat exponencialment a través dels mitjans de comunicació i, sobretot, de les xarxes socials. 

La Jornada també va fer una mirada al passat amb la conferència “La medicina a l’antic Egipte” de la metgessa radiòloga i màster en Egiptologia per la UAB, Rosa Dinarès, presentada per la presidenta de la Junta Comarcal del Vallès Occidental, Montserrat Garcia.

Montserrat Garcia i Rosa Dinarès

Montserrat Garcia i Rosa Dinarès

Finalment va cloure la Jornada la directora del diari Ara, Esther Vera, amb la conferència Periodisme entre soroll. En el decurs de l’acte també van participar el president del CoMB, Jaume Padrós; la vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe; l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; el president del CCMC, Josep Vilaplana; el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell; el president dAUCer, Francesc Armengol; el coordinador mèdic – AUCer, Enric Subirats; la cap de les jornades AUCer, Maria Josep Puente; el director mèdic de l’Hospital Cerdanya, Josep Roig, i el gerent de la Fundació Hospital de Puigcerdà, David Fernández. 

Taula 1

Taula 2

Taula 3

 

Més informació: www.youtube.com