Oriol Mirallas
CoMB MÓN PROFESSIONAL SECCIONS I COMARQUES

Oriol Mirallas, president de la Secció de Metges MIR i Metges Joves

“La nostra missió és ajudar i orientar. Som un punt de suport per als metges joves”

Oriol Mirallas és el nou president de la Secció de Metges MIR i Metges Joves del Col·legi des del passat mes de juliol, quan la Junta es va renovar després de celebrar eleccions. Mirallas és resident de segon any a l’hospital Vall d’Hebron, on s’està especialitzant en oncologia mèdica. Abans, però, va estudiar bioquímica als EUA amb una beca esportiva i d’estudis. Un cop acabada, va decidir estudiar Medicina a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Ve del moviment estudiantil i això el va portar a la secció de Metges MIR i Metges Joves. Li agradaria que tothom conegui bé tots els serveis que ofereix el CoMB i el seu objectiu principal és que la secció acompanyi els residents durant totes les etapes de la residència.

Per què vas decidir posar-te al capdavant de la secció?

En un principi, no m’ho havia plantejat. Primer volia ser vocal, però l’anterior president de la Secció, Francesc Bas-Cutrina, i jo vam tenir molt bona connexió i quan m’ho va proposar li vaig dir que sí, tot i que em feia una mica de respecte, per tot el que comporta. Per sort, tinc força experiència en el moviment estudiantil i ja coneixia totes les activitats de la secció a través de companys de residència.

Quines són les prioritats de la nova Junta?

Volem ampliar el que s’està oferint. La nostra missió és ajudar i orientar. Som un punt de suport per als metges joves. Volem reforçar les accions orientades a l’etapa central de la residència amb un projecte d’orientació sobre les rotacions externes perquè molta gent s’hi sent perduda i no sap on trobar la informació. També ens volem centrar en les sortides professionals de després de la residència i en la cooperació. Aquestes són les tres línies noves de la secció. D’altra banda, continuarem amb el que s’ha fet fins ara, perquè funciona molt bé, sobretot la part pre-MIR. Jo mateix, quan havia de començar la residència, vaig assistir a les sessions d’Orientació MIR i de Benvinguda al CoMB i crec que val la pena mantenir-les. L’Orientació t’ajuda a decidir sobre quina especialitat escollir si estàs una mica indecís. Parles amb residents de primera mà i t’ajuda força. I la Benvinguda és un bon primer contacte per conèixer el Col·legi.

Quins altres objectius teniu?

Creiem que el Col·legi és un gran desconegut, sobretot pel que fa a les possibilitats que ofereix. No només la Secció de Metges MIR i Metges Joves, sinó tot el que fan els diferents serveis i les altres seccions. Volem oferir informació esquematitzada de tot el que fa el CoMB. També ens agradaria animar els metges a participar en les reunions de la secció, ja que estan obertes a tots els residents. Com més siguem, millor ho portarem. Volem que aportin idees, que ens donin feedback i que coneguin la feina que estem fent.

Com és el nou equip?

Hem renovat 8 membres de la Junta. Tenim gent molt jove i amb molta projecció, perquè seguirem sent residents quan acabi el mandat de la Junta i podrem buscar altres professionals per fer de relleu i fer-los un millor traspàs. Com més joves i més frescos millor. Hem buscat que no tothom sigui del mateix lloc. Una de les coses que hem parlat a la Junta és que hi ha poca representativitat femenina, quan el 60-70 % del col·lectiu són dones. La idea és anar incorporant-hi més dones. Amb tot, és difícil trobar gent. Quan comences a treballar, et centres molt en la residència, que ja és molt, i dedicar-te a la secció suposa un esforç extra. Hem intentat ajustar la representativitat del col·lectiu. Al final, crec que l’important és trobar gent motivada. Intentarem millorar la representativitat en els pròxims anys.

Què reculls de la Junta anterior?

Molt bon transfer! Sobretot, pel que fa a donar resposta a tots els MIR que ens fan preguntes i consultes a través del correu electrònic de la secció. Seguirem fent-ho. Resoldrem totes les preguntes que vinguin i, si escau, consultarem amb els diferents departaments del Col·legi. L’anterior Junta de la Secció era molt potent. Van fer moltes coses i les van fer bé. 

 

Entrevista completa a: www.blogcomb.cat