Impressió 3D i bioimpressió en l’àmbit de la salut
CoMB SERVEIS COL·LEGIALS INNOVACIÓ

Impressió 3D i bioimpressió en l’àmbit de la salut

A finals d’octubre es va celebrar el Healthio Day: 3DPrinting Aplications in Healthcare, jornada científica dedicada a la impressió 3D i a la bioimpressió on es van poder veure i analitzar les aplicacions i beneficis d’aquesta tecnologia en el món de la salut i en l’àmbit de l’atenció mèdica i el benestar.

El cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Clínic, professor associat de la UAB i vocal de la Junta del CoMB, Pere Torner, va analitzar la situació de la impressió 3D a Catalunya. També es van exposar les millors experiències d’impresió 3D implementades als hospitals de Catalunya, amb informació sobre metodologies, materials i els beneficis i limitacions d’aquesta tecnologia. En el debat van participar els docents dels nous cursos d’impressió 3D que ofereix l’Institut de Formació Mèdica i Lideratge (IFMiL).

L’IFMiL ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Althaia, Avinent, Unió Consorci Formació (UCF) i la Fundació Universitària del Bages (FUB) per oferir formació sobre planificació virtual i impressió 3D als professionals sanitaris.