El CoMB als mitjans

29 de juliol de 2019 – La Vanguardia | 12 de juliol de 2019 – “Els matins” de TV3

CoMB

El CoMB als mitjans

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

L’assassinat a mans de la seva parella d’una metgessa a Terrassa el juliol d’enguany va portar el Col·legi a fer una condemna explícita contra la violència masclista i a acordar oferir més formació per fer-ne una detecció precoç. Aquesta notícia va sortir publicada en mitjans com la televisió TV3, l’emissora Cadena SER i els diaris La Vanguardia, Ara, El Periódico de Catalunya i El Punt Avui, entre d’altres. 

MANCA D’ESPECIALISTES 

El 12 de juliol, el director corporatiu del CoMB, Marc Soler, va intervenir al programa “Els matins de TV3” per analitzar la falta d’especialistes en el sistema sanitari català. Soler també va fer declaracions al diari Ara a finals de juliol sobre la situació a la corona metropolitana. D’altra banda, a principis d’octubre ElPeriódico.com i El Punt Avui informaven sobre les previsions de jubilacions massives que ha avançat el CoMB i que modificaran la demografia col·legial. 

ACTUALITAT SANITÀRIA

Eldiaridelasanitat.cat, el 17 de setembre, i El semanario de Diario Médico, el 14 d’octubre, van publicar sengles entrevistes al president del CoMB, Jaume Padrós, en les quals s’abordaven diversos temes d’actualitat política i del sector sanitari a Catalunya. Padrós va insistir que “falten recursos econòmics, canviar el model d’organització assistencial i donar a la primària autonomia de gestió real”.

125 ANYS DEL COMB I PREMIS A L’EXCEL·LÈNCIA

L’acte de lliurament dels Premis a l’Excel·lència Professional 2019 ha coincidit aquest any amb la celebració dels 125 anys del CoMB, que va tenir lloc el 21 de novembre, s’han fet ressò de l’esdeveniment les publicacions electròniques LaVanguardia.cat i ABC.es, la publicació especialitzada El semanario de Diario Médico i els mitjans regionals Regió 7, Diari de Sabadell, Diari de Terrassa i El 9 Nou, entre d’altres.

EL METGE MALALT

El VIII Congrés del Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt, que es va celebrar al setembre a Múrcia; les activitats de prevenció i formació de la Fundació Galatea, i la publicació al British Medical Journal de dos articles sobre aquest tema han estat recollits, incloent declaracions de Gustavo Tolchinsky, secretari del CoMB, i Eugeni Bruguera, director mèdic de la Clínica Galatea, a mitjans com l’emissora Onda Cero i les publicacions especialitzades RedacciónMédica.com, El semanario de Diario Médico, DiarioMédico.com, Gaceta Médica o ActaSanitaria.com, entre d’altres. 

FÒRUM DE DIÀLEG PROFESSIONAL

El 4 de novembre es van presentar les conclusions del Fòrum de Diàleg Professional, impulsat pel Departament de Salut i en el qual va participar el Col·legi. Les conclusions inclouen 185 mesures per donar resposta a les necessitats dels professionals de Catalunya. Van recollir la notícia els diaris La Vanguardia, Ara i El País, i les publicacions especialitzades DiarioMédico.com i RedacciónMédica.com.  

‘FAKE NEWS’ EN SALUT

La campanya #SalutsenseTrampes, endegada pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) fa uns mesos, fou mencionada recentment a mitjans de comunicació com el diari Ara i les publicacions especialitzades El semanario de Diario Médico i Eldiaridelasanitat.cat. En aquest mateix sentit, la presidenta de la Secció Col·legial d’e-Salut, Mireia Sans, va ser entrevistada el 30 d’octubre al programa “Planta Baixa” de TV3, per parlar sobre “influencers” que recomanen medicaments.  

LA CONFIDENCIALITAT DEL PACIENT

La Comissió de Deontologia del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya va fer pública una nota a l’octubre en relació amb el respecte a la confidencialitat de l’acte mèdic, arran de l’assistència als serveis d’urgències de persones ferides. Van publicar la notícia el diari El Punt Avui, les publicacions sanitàries DiarioMédico.com i RedacciónMédica.com i els mitjans electrònics CrónicaGlobal.com i Catalunyapress.cat.

ACTES DE LES JUNTES COMARCALS

Diversos actes organitzats per les juntes comarcals del CoMB, com ara la Nit de la Professió de l’Anoia, la inauguració de la plaça Simeó Selga a Manresa, els Premis Sanitat Osona i la celebració de Sant Cosme i Sant Damià a Vic, el segon Cinefòrum en Medicina a Terrassa, l’Acte de la Professió Mèdica de l’Alt Penedès a Vilafranca i l’Acte de la Professió Mèdica del Vallès  Occidental a Sant Cugat del Vallès han estat recollits per mitjans locals com Regió 7, El 9 Nou, Diari de Terrassa, InfoAnoia.cat, VeuAnoia.cat o NacióManresa.cat, entre d’altres.