CoMB SECCIONS I COMARQUES

Metges MIR i Metges Joves

Renovació de la Junta de la Secció Metges MIR i Metges Joves

Oriol Mirallas Viñas, president de la Secció Metges MIR i Metges Joves

Després de diverses reunions de la Secció Metges MIR i Metges Joves, Francesc Bas-Cutrina, president de la Secció, em va proposar liderar-la durant el proper mandat. La il·lusió i empenta de l’antic equip, l’oportunitat d’ajudar el nostre col·lectiu i l’experiència prèvia amb organitzacions estudiantils com el CEMCAT em van convèncer per presentar-m’hi.

Així doncs, el passat mes de juny vàrem constituir una nova candidatura a la Junta de la Secció, integrada pel següent equip: Helena López, cardiòloga de primer any de l’Hospital Germans Trias (HGT) que assumeix el càrrec de secretaria; Francesc Bas-Cutrina, digestòleg de l´Hospital de Bellvitge, com a vicepresident; Júlia Sampol, pneumòloga de l’Hospital Vall d’Hebron (HVH), com a vicesecretària, i jo mateix, Oriol Mirallas, oncòleg mèdic de segon any de l’HVH, com a president de la Secció. Com sabeu, el dia 23 de juliol es van celebrar eleccions i vàrem sortir escollits. Estem molt agraïts per la vostra confiança.

Junta de la Secció de Metges MIR i Metges Joves.

Vull destacar que també s’han incorporat els següents vocals MIR: Àngel Valls, internista de primer any de l’HVH; Berta Areny, geriatra de primer any de l’Hospital del Mar; Toni Marín, pneumòleg de tercer any de l’HGT, i Robert Ferrer, traumatòleg de segon any de l’Hospital de Bellvitge. Tanmateix, seguirem comptant amb l’ajut de Laura Pons, anestesiòloga de tercer any a l’HVH, Cristian-Daniel Llach, psiquiatre de segon any de l’Hospital Clínic, i Javier Farelo, radiòleg de segon any de Mútua Terrassa. Com a vocals de Metges Joves continuaran Paula Peremiquel, especialista en preventiva de l’Institut Català d’Oncologia, Christian Fadeuilhe, especialista en psiquiatria a l’HVH i Marc Tarín, especialista en medicina de família del CAP Masquefa.

Encarem aquest curs 2019-2020 amb la voluntat de mantenir tots els projectes de l’antiga Junta, com les Jornades d’Orientació i Benvinguda MIR o el sopar fi de Residència, i farem tot el possible per incorporar altres activitats. Entre els nous projectes, estem preparant una xerrada per explicar els passos que cal fer per demanar un fellowship a l’estranger (EUA, Canadà i un país d’Europa encara per decidir). També s’organitzaran cursos teòrics i pràctics d’atenció a urgències per a metges MIR i un col·loqui sobre situacions legals que preocupen el col·lectiu i que poden posar en risc la pràctica diària dels metges en formació (firma d’altes sense adjunt, lliurança de guàrdies i altres qüestions).

El principal objectiu de la nova Junta per a aquest període és arribar a tothom. Per tant, us animem a participar amb les vostres propostes i suggeriments de millora.