OBITUARIS

Juan José Ortega Aramburu

(1936-2019)

El 23 d’agost de 2019, va morir el doctor Ortega. Un home bo, un gran metge pediatre i hematòleg. Nascut a Santacara, un poble de Navarra, en finalitzar la carrera va estar treballant durant sis anys a l’Hospital Clínic, primer al servei de transfusions i després al servei de pediatria. 

Treballador incansable, metge compromès amb els nens i els seus familiars. Exigent amb els seus col·laboradors, però no més del que s’exigia així mateix. Gran capacitat docent, tant per als metges en formació (MIR) en pediatria i hematologia del mateix hospital, com per als procedents de l’àmbit nacional, incloent-hi els centres d’oncologia infantil. Referent de l’hematologia infantil espanyola, europea i sobretot en els països llatinoamericans, molts dels quals, després de la seva “passantia”, han liderat en els seus hospitals serveis pioners als seus propis països.

Els que l’apreciem no l’oblidem. Descansi en pau. 


Maria Teresa Olivé Oliveras,
metge adjunt jubilat. Servei d’Hematologia-Oncologia Infantil Vall d’Hebron. Soci Emèrit de la Societat d’Hematología i Oncología Pediàtriques (SEHOP)

 

Obituaris complets a: obituaris.comb.cat