OBITUARIS

Ignasi Poves Prim

(1969-2019)

El doctor Ignasi Poves Prim, amb 49 anys, era probablement un dels cirurgians pancreàtics espanyols més coneguts i amb més repercussió internacional dels últims temps. Era un cirurgià audaç, tenaç, intel·ligent i, alhora, intuïtiu, completament entregat al seu treball, endimoniadament vocacional, autoexigent i poc donat a l’autocomplaença. 

Amb ell cada dia era un continu desafiament a la tècnica quirúrgica convencional, que enfocava amb un munt d’abordatges anatòmics gairebé desconeguts, a la qual s’afegia una habilitat gairebé màgica amb el porta laparoscòpic. Figures genials com l’Ignasi ens recorden una i altra vegada que ho van aconseguir a poc a poc, amb perseverança, equivocant-se molt i sense tenir especials mentors que els donessin suport, però amb un inconformisme i una ment oberta sense igual.

Quan veig des d’aquí la seva taula, la seva cadira tan buida i els seus records, em queda el consol d’haver conegut una persona honesta i generosa: un bon amic. Descansi en pau. Fernando Burdío,
Unitat de Cirurgia Hepatobilopancreàtica de l’Hospital del Mar de Barcelona

 

Obituaris complets a: obituaris.comb.cat