OBITUARIS

David García-Dorado

(1943-2019)

El doctor David García-Dorado García va morir el 16 d’agost de 2019 després de quatre anys de lluita contra la malaltia. 

Va pertànyer a una generació de cardiòlegs que va anar un pas més enllà i va aconseguir donar-li un prestigi internacional, sobretot en l’àmbit europeu.

La investigació es va convertir per a ell en una passió vital. Sempre va estar lligat a la docència universitària i de postgrau. Era un clínic apassionat de la cardiologia i  un defensor acèrrim del sistema públic de salut. Sent director de l’Àrea del Cor i Cap de Servei de Cardiologia des de 2009, li va tocar viure una profunda crisi econòmica que va redundar en severes retallades. Tot i això, va saber minimitzar el potencial impacte negatiu.

Era una persona essencialment bona. A més de l’excel·lència professional, va tenir una vida plena en tots els sentits, regida pels valors de l’honestedat, l’austeritat i la recerca de la bellesa en totes les seves dimensions. En definitiva, la cardiologia catalana, espanyola i europea acomiada un home bo, un ciutadà exemplar, un metge excel·lent i un professor i científic excepcional. 


Ignacio Ferreira-González,
Cap en funcions del Servei de Cardiologia. Hospital Vall d’Hebron. Barcelona

 

Obituaris complets a: obituaris.comb.cat