OBITUARIS

Josep Lluis López Colomés

(1943-2019)

Si volguéssim trobar un metge ideal, el doctor López Colomés en podria ser un bon exemple. Era un profund coneixedor de la ciència mèdica i una autoritat en la seva especialitat. Posseïa criteri clínic, això el feia un consultor habitual per als seus companys. Aquesta humanitat també s’estenia als seus  pacients, a qui tractava amb una especial intel·ligència emocional i amb una compassió, capacitat d’entesa i implicació en els seus problemes, que la medicina moderna no hauria de deixar perdre. 

Sempre calmat, amb el somriure i un punt de simpàtica ironia, totalment net d’ambicions personals, provocava al seu entorn un clima d’amistat, col·laboració i implicació en la medicina. 

Val la pena destacar el seu insòlit coratge per lluitar amb elegància amb una llarga i cruel malaltia. Tot aquest conjunt de valors personals i altres eren els que li atorgaven una brillantor i una excel·lència excepcionals. Tots els que vàrem tenir el privilegi de ser amb ell, pacients, companys i amics, l’enyorarem. 


Adolf Diez,
Departament de Medicina Interna de l’Hospital del Mar/IMIM

 

Obituaris complets a: obituaris.comb.cat