VacanceS SolidàrieS
Grup Med

Vacances Solidàries

Les vacances solidàries són una opció perfecta per combinar el turisme amb una activitat que impulsi el desenvolupament econòmic, social, mediambiental  o sanitari de l’indret que visitem. Amb aquest tipus de vacances, dediquem el nostre temps en benefici dels altres i fem una aposta pel progrés de les comunitats locals, ja que col·laborem en un projecte concret i tangible.  

Per al viatger, a més, suposa una manera de conèixer la realitat d’un país de forma diferent i molt propera, visitant llocs que d’altra manera serien poc accessibles i entrant en contacte amb la seva població d’una manera més real. Què cal tenir en compte? T’indiquem un llistat de consells per planificar les teves vacances solidàries.

1. Pensa en què vols ajudar

Pots dedicar el teu temps a fer un voluntariat sanitari, però també mediambiental, cultural, social o educatiu: defineix quina és la teva prioritat. A part dels teus interessos, has de tenir en compte també les teves aptituds, la teva experiència i el teu currículum: com més qualificació tinguis, podràs portar a terme tasques més complexes. 

2. Tria quan i on vols anar

Pots escollir des del desert del Sàhara a les muntanyes de l’Himàlaia, l’Àfrica Central o l’Amèrica Llatina. Valora diverses variables que poden ser importants, com la distància que vulguis recórrer, la climatologia de la destinació, la llengua que s’hi parla, les dates que tinguis lliures i el pressupost del qual disposis. 

3. Escull el projecte

Confia en ONG que tinguin experiència en vacances solidàries i contacta amb elles per veure les opcions de voluntariat que ofereixen. Acorda tot per escrit abans de traslladar-t’hi, especialment allò referit a les tasques que portaràs a terme i als costos del viatge i l’allotjament. Una altra opció assenyada és consultar a la teva agència de viatges per tal que organitzi unes vacances solidàries a la teva mida. 

4. Gaudeix de l’experiència

Prepara’t a viure una experiència humana emotiva i irrepetible. No et deixis vèncer per la frustració o per unes expectatives massa ambicioses: per poc que et sembli que facis, estaràs aportant el teu granet de sorra. Un cop allà, procura fer un ús responsable dels recursos mediambientals i afavorir l’economia local. I, per estar tranquil, contracta una assegurança de viatge que cobreixi qualsevol incidència que pugui sorgir durant la teva estància. 

Més informació: https://mediviatges.med.es