26è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona
INNOVACIÓ

26è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona

El primer networking virtual de l’ecosistema emprenedor català

El confinament ha posat la tecnologia en el punt de mira i gràcies a ella ha estat possible mantenir la comunicació i el contacte amb l’entorn més proper. En l’àmbit laboral, la tecnologia ha permès la continuïtat de moltes de les tasques habituals, i també ha obert noves finestres d’oportunitats.

Després de 25 edicions, arriba el primer Fòrum online
L’Àrea d’Emprenedoria del Col·legi ha aprofitat la seva expertesa i coneixements en l’àmbit de la innovació i les eines de comunicació que han emergit durant el confinament per mantenir el contacte amb els agents de l’ecosistema emprenedor català. Un clar exemple ha estat la celebració virtual del 26è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona, que ha tingut una molt bona acollida entre els participants.

En aquesta primera edició online, s’han rebut més de 600 inscripcions i s’han presentat 44 projectes, dels quals s’han escollit els següents 6 per participar en el fòrum:

• Intel·ligència artificial per al diagnòstic d’ictus.
• Prevenció de la resistència terapèutica del càncer.
• Test ràpid en paper per a detecció molecular.
• CAR-T per a immunoteràpia contra el càncer.
• Anticossos terapèutics per a la leucèmia limfoblàstica aguda.
• Vacuna contra la COVID-19 en fase II de desenvolupament.

Els emprenedors Luis Ruiz i Olga Rue, caps visibles d’aquest darrer projecte, han presentat l’empresa a través de la qual volen desenvolupar la vacuna contra la malaltia, “Immuni Therapeutics (Immunitx), que pretén convertir-se en la primera empresa del món a registrar una vacuna antiviral d’ampli espectre basada en la immunitat entrenada, que s’utilitzaria com a primer recurs profilàctic contra infeccions virals noves o incontrolables, com el SARS-CoV-2, l’agent causal de la COVID-19”.

A més de la presentació dels 6 projectes, el fòrum també ha comptat amb 6 debats paral·lels i ha donat pas al primer networking virtual de l’ecosistema emprenedor de Barcelona, en el qual han participat més de 90 professionals de la salut, inversors i emprenedors.

Telemedicina, l’àmbit que més creix durant la pandèmia
Un dels aspectes més destacables d’aquest Fòrum Healthcare ha estat l’augment del nombre de projectes relacionats amb la salut digital i la telemedicina. De fet, han suposat un 32 % del total. Vista aquesta tendència, l’Àrea d’Emprenedoria treballa per crear un espai especialitzat per a la inversió en salut digital, en col·laboració amb altres agents de l’ecosistema d’innovació.

En aquest sentit, també participa en l’Estudi sobre la consulta mèdica virtual i els seus beneficis per al sistema sanitari, liderat per ESADE i Barcelona Health Hub i que té l’objectiu d’obrir un debat sobre els aspectes tècnics, econòmics, legals i deontològics per poder establir un acte mèdic virtual de qualitat, tant per als professionals com per als pacients.