OBITUARIS

Amadeu Betriu Gibert (1941-2020)

El 30 de juliol va morir el doctor Amadeu Betriu com a conseqüència d’una malaltia neoplàsica que va suportar amb estoïcisme i dignitat. Va ser durant 40 anys una peça clau del servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic. Estudiant brillant, va ser intern de la Clínica Mèdica C del professor Gibert Queraltó. Allí se li desvetlla la vocació per la cardiologia i, el 1965, marxa a l’estranger per adquirir una formació de primer nivell.

Quan l’Hospital Clínic es reestructura com un hospital organitzat per serveis d’especialitat, el cap del nou servei de Cardiologia, doctor Paco Navarro, el reclama per integrar-se com a responsable de la Secció d’Hemodinàmica. Com a responsable de la Unitat Coronària, contribuirà a l’expansió del Servei de Cardiologia, que es convertirà en un dels millors del país.

Entre les seves publicacions destaca la que fa referència als elements pronòstics de l’infart agut de miocardi, que ha representat un punt d’inflexió en el tractament modern d’aquesta malaltia. Va ser professor titular de medicina per la Universitat de Barcelona i, després de la seva jubilació, professor emèrit.

Home d’aspecte sempre impecable, de tracte amistós i conversador amable, es mostrava en tot moment interessat pel país, per la seva política i pel seu Barça.  Els seus amics i els seus malalts l’enyoraran.

Miquel Bruguera i Cortada,
director de la Unitat d’Estudis Acadèmics del CoMB